Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK Chicago dag 2: storm-duatlon en Belgisch brons
Nieuws

WK Chicago dag 2: storm-duatlon en Belgisch brons

Stephane Vander Bruggen Chicago sprint finish

De tweede dag van de wereldkampioenschappen triatlon in Chicago eindigde in mineur. Door een stevige storm moest de start van de junioresrace met bijna anderhalf uur uitgesteld worden. Het volledige aankomstpark werd ontruimd en aan officials werd opgedragen om te schuilen in de tenten. Het stormweer had ook zijn gevolgen voor het wedstrijdformat bij de jongens juniores. Er werd namelijk besloten om er een duatlon van te maken, waarbij er 5 km gelopen moest worden, 20 km gefietst en nog eens 2,5 km gelopen. Dat speelde niet echt in de kaart van Noah Servais. Gelukkig hadden we in de namiddag op het WK sprinttriatlon bij de age groupers al wel een eerste medaille behaald.

Stephane Vander Bruggen Chicago sprint

België staat voorlopig 15de op de medailletabel, met thuisland USA op kop, nu al met 36 medailles. Het was opnieuw Stephane Vander Bruggen die voor een eerste bronzen plak zorgde. Na een volgens hem minder goede aquathlon woensdag, waar hij vijfde werd, ging hij nu vol de strijd aan voor het podium, in toen nog zeer zonnige en hete weersomstandigheden. Aan atleten en toeschouwers werd constant meegedeeld goed te hydrateren en om elk uur in te smeren met sunscreen, wegens code rood. Dat maakte dat de wedstrijden op zich veeleisend waren en dat was te merken aan de vele atleten die languit tegen de vlakte gingen na de finish. Ook Stephane moest diep gaan. Hij werd derde bij de M35 in 1u03’10 en had slechts tien seconden voorsprong meer op de Braziliaan Paz.

WK Chicago Sprint AG results

 

 

Bij de juniores werd er razendsnel gestart in de duatlon. Een groep van 24 atleten liep net onder of rond de 15′ op de 5 km. Onze landgenoot Noah Servais volgde in een tweede achtervolgend groepje op een goeie halve minuut op plaats 34. In het fietsen bleven een 15-tal leiders over. In die kopgroep viel Lasse Lührs, één van de topfavorieten, weg en zo lag de weg open voor de Braziliaan Manoel Messias die in een zinderende eindspurt net voor de Duitser Peer Sönksen bleef. De Fransman Léo Bergere werd derde. Noah Servais kreeg het zwaar in de afsluitende loopproef, maar wist toch nog een 32ste plaats uit de brand te slepen.

“Ik ben 32ste geworden op mijn allereerste wereldkampioenschappen. Helaas werd het een duatlon. Door de storm werd het een compleet ander verhaal. Nu, ik ben niet echt ontgoocheld, want de ervaring die ik hier opdoe, is super. Maar ik had toch liever gezwommen. Nu even de tijd nemen om de andere Belgen aan te moedigen,” aldus Noah in een eerste reactie.

WK Chicago jun m results