Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel 52ste in WTS Grand Final
Nieuws

Claire Michel 52ste in WTS Grand Final

Gwen Jorgensen WK

De Grand Final van de World Triathlon Series in Chicago was geen succes voor onze Belgische dames. Katrien Verstuyft verdween door een lekke band in de twee fietsronde uit de wedstrijd nadat ze al in een verloren positie fietste. En ook Claire Michel kwam achteraan het veld terecht en moest vrede nemen met een 52ste plaats. De overwinning én de wereldtitel waren zoals verwacht voor Gwen Jorgensen.

Het was genieten van de mooie strijd tussen Gwen Jorgensen, die alweer naar een overwinning liep en ongeslagen de wereldtitel pakte, Vicky Holland en Non Stanford, de twee Britse dames die dankzij een podiumplaats hun rechtstreekse kwalificatie voor Rio afdwongen.

Jorgensen zat comfortabel mee voorin bij de kopgroep van 29. Hoewel het parcours redelijk technisch was, met twee moeilijke U-turns, kwamen er geen aanvallen. In de 10 km lopen gingen Stanford, Holland en Jorgensen er meteen vandoor. Daarachter volgden Hewitt, True, Stimpson en de Nederlandse Rachel Klamer, die knap vijfde zou worden.

Pas in de slotronde plaatste Jorgensen een versnelling om ongeslagen haar 2015 WTS seizoen te beëindigen met een nieuwe overwinning en de wereldtitel. Hewitt pakt het zilver in de WTS met haar vierde plaats aan de finish. Ze had daarmee zeven punten meer dan Sarah True.

Claire Michel werd 52ste en eindigt 86ste in de eindranking. Katrien Verstuyft is ondanks haar DNF nog 56ste.

WK Chicago elite dames

WTS Ranking 2015 F