Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Denteneer enige overblijver kopgroep in Mechelen
Denteneer heeft alles gegeven in Mechelen (foto: Johan Tack)
Nieuws

Denteneer enige overblijver kopgroep in Mechelen

Denteneer heeft alles gegeven in Mechelen (foto: Johan Tack)
Denteneer heeft alles gegeven in Mechelen (foto: Johan Tack)

In de kwarttriatlon van Mechelen leken 4 koplopers aanspraak te gaan maken op de podiumplaatsen, maar dat was buiten een paar snelle achtervolgers gerekend. Peter Denteneer bleef nog wel uit de greep van de snelle lopers en won na een overtuigende wedstrijd. Bij de vrouwen was er een one-woman-show van Sara Van de Vel. De kersverse Belgische kampioene sprinttriatlon overbrugde al snel de achterstand die ze in het zwemmen had opgelopen en ging er dan na één ronde fietsen alleen vandoor.

Sara Van de Vel wint in Mechelen (foto: Johan Tack)
Sara Van de Vel wint in Mechelen (foto: Johan Tack)

Sara stormde vlot naar de overwinning. Ze zette het groepje met Elise Scheerens, Charlotte Verhaegen en Karolien Weuts op meer dan drie minuten. Die leken te gaan strijden voor zilver, maar thuisatlete Scheerens nam een minuut terug in de eerste loopronde en dwong Van de Vel nog tot een snelle slotronde. Haar overwinning kwam niet meer in gevaar. Sara won vlot de 28ste kwarttriatlon van Mechelen voor Elise Scheerens. Karolien Weuts pakte de derde plaats.

Drama voor Tim Van Hamme

Bij de mannen ging Peter Denteneer samen met Daan Pex, Adam Lambrechts en Kjel De Hertogh op aanvalspad. De vier telden een mooie voorsprong na de 1500 meter zwemmen. Achter hen zette Atriac hun trein op de rails, maar die verloren machinist Tim Van Hamme al snel door een valpartij vlak na de wissel. Hij schoof van zijn fietsschoenen en kwam met zijn voet tussen de spaken van zijn wiel terecht. Gelukkig werden er geen pezen geraakt, maar de wedstrijd van Tim zat er meteen op. Bovendien is zijn deelname aan de finale van de T3 Series in Lille en het EK voor clubs in Nice hoogst onzeker. Met Dieter Boeye, Koen Veramme, Thomas De Vleeschouwer en Tom Mets probeerden de Antwerpenaren het verschil te beperken. Ook Marc Geerts, Stijn Goris, Bert Jammaer, Kristof Hendrickx, Antonio Hernaert en Arthur De Jaegher maakten deel uit van de achtervolgende groep. Ze verloren 1’20 op de leiders, waar Denteneer na de wissel meteen wegliep van Daan, Adam en Kjel.

Top-3 bij de mannen (foto: Johan Tack)
Top-3 bij de mannen (foto: Johan Tack)

De Hertogh bleef in de eerste ronde nog enigszins aanklampen, maar zag achter hem een quintet snelle lopers naderen. Arthur De Jaegher toonde zich achter Peter Denteneer de beste van de rest. Marc Geerts liep in de spurt voor de derde plaats nog weg van Stijn Goris (knappe prestatie, ondanks een korte nacht na het meeleven met die schitterende achtste plaats van zijn poulain Jelle Geens in de WTS Grand Final). Tom Mets werd vijfde.

Denteneer was uiteraard tevreden. “Ik had een goed gevoel vandaag,” vertelde de EFC-ITC atleet. De samenwerking vooraan liep uitstekend, maar ik was nooit echt zeker. Ik ben dan ook stevig doorgegaan om de snelle lopers als Arthur, Marc en Stijn voor te blijven. Dit blijft een mooie wedstrijd met een knap parcours,” aldus Peter.

Top-3 bij de dames in Mechelen (foto: Johan Tack)
Top-3 bij de dames in Mechelen (foto: Johan Tack)

In de sprinttriatlon eerder op de dag tijdens het het SP&O triatlonweekend zagen we een mooie comeback van Jonathan Wayaffe. Hij haalde het voor ploeggenoot Bob Schaepherders en Fornaxx Va Corse Turtle Joachim Wera. Bij de dames was Hanne De Vet te snel voor Kiara Lenaertz. De verrassende Charlotte De Wilde werd knap derde.

Uitslag kwart

Uitslag sprint