Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Humblet en Geldhof pakken goud in Torhout
Duathlon

Humblet en Geldhof pakken goud in Torhout

Podium BK Sprintduatlon

De Memorial Benny Vansteelant was zondag het strijdtoneel van het BK Sprintduatlon in Torhout. Bij de mannen kregen we een ongemeen spannende loopfinale waar tot in de slotronde vijf atleten aanspraak maakten op de nationale titel. Bij de dames zette Ilse Geldhof haar suprematie nog eens in de verf. Zij werd overtuigend nationaal kampioen op de kortste afstand, waar ETZ de eerste 5 plaatsen bezette bij de vrouwen.

Van bij de start hield Ilse het tempo hoog. Halfweg de eerste run moesten Deborah Ghyselen en de Francaise Camille Steelandt de rol voorin lossen. Even later moest ook Joke Coysman Ilse en Kim Nulens, die erg sterk liep, laten gaan. Met een voorsprong van een kleine 15″ op Joke én een kleine halve minuut op Deborah enCamille, vatte het duo het fietsen aan. Ilse legde er duchtig de pees op maar kreeg Kim, die toen al haar meerdere moest erkennen in haar ploegmate, er niet af. Ilse en Kim begrepen elkaar perfect én legden de ganse fietsproef samen af, waarna Ilse het knap afwerkte in de 2de run. Kim werd op 10″ knap 2de. Joke, die tijdens het fietsen het gezelschap kreeg van Deborah en Camille, vervolledigde het podium.

Bij de heren stuurde TRIGT Erwin Vanderplancke vooruit. Het Nederlandse talent Jorik Van Egdom, die als opdracht kreeg Gert Van Poucke naar een nieuwe Belgische titel te loodsen, liet zich niet vangen én hield er een mooi, constant tempo op na. Jorik, Gert & Jan Vervaet werkten de eerste run af in het gezelschap van Glen Laurens, Angelo Vandecasteele, François Humblet én Thomas Buyle.

Op de fiets reed Jorik al snel het gat dicht op Erwin, waarna hij de vele aanvallen van het sterke TRIGT-blok vakkundig pareerde. In de laatste fietsronde hield Jorik het tempo zo hoog, dat niemand nog zin had om een uitval te wagen. Opdracht volbracht én Gert in een zetel naar de 2de run gebracht. Helaas kende Gert geen superdag én verloor hij na een slechte wissel kostbare tijd op de leiders.

Bij de mannen liepen in de slotronde nog vijf leiders vooraan: Erwin Vanderplancke, Angelo Vandecasteele, Glen Laurens, Francois Humblet en Thomas Buyle. Uiteindelijk haalde Humblet het in een spannende spurt met Vandecasteele. Triatleet Vanderplancke pakte een onverwachte derde plaats.

Angelo Vandecasteele vreesde vooraf het numerieke overwicht van ETZ. Energy Team Zuidwest, dat de rest van het seizoen domineerde, kwam verzwakt aan de start in Torhout. Gert Van Poucke was na zijn DNF vorige week in de Grand Prix in Graz niet in goede doen en de club uit Wevelgem miste ook Julien Brazy en Vincent Van de Walle, die zaterdag een sterke prestatie neergezet hadden in de In Flanders Fields Triathlon in Ieper. In de plaats van ETZ was het TRIGT die de wedstrijd hard maakten én voor die inspanningen beloond werden met het goud voor Humblet en het brons voor Vanderplancke.

Dames
1. Ilse Geldhof
2. Kim Nulens
3. Joke Coysman
4. Deborah Ghyselen
5. Camille Steelandt

Heren
1. François Humblet
2. Angelo Vandecasteele
3. Erwin Vanderplancke
4. Glen Laurens
5. Pierre Balty

Volledige uitslagen volgen later…