Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische offroaders trekken grens over
Multisports

Belgische offroaders trekken grens over

Start Berck Sur Mer

Door het annuleren van het BK crosstriatlon en de Kraftman trok Niki Devoldere op zoek naar een offroadavontuur. Dat vond hij net over de grens in Berck sur Mer. Hij zette er bovendien een mooie prestatie neer in het regionaal kampioenschap voor Nord-Pas de Calais.

“Er waren een 165 starters bij de heren, waaronder een viertal Belgen,” vertelt Niki. “Deze wedstrijd telde als regionaal kampioenschap voor Nord-Pas de Calais. Na 800 meter zwemmen in het meer van Conchil Le Temple werd een MTB parcours in lijn uitgetekend via natuurgebieden met moerassen langs de kustlijn die de streek rond de baai van de Somme zo typeert.

Door het ontbreken van hoogtemeters was het vooral aan de krachtpatsers. Ikzelf had van deze wedstrijd een hoofddoel gemaakt en was na de vele wielerwedstrijden die ik de afgelopen weken betwistte echt in mijn sas. Ik kwam als 20ste uit het water en kon net niet de leider in de wedstrijd inhalen.

Podium Berck Sur Mer

Op de Esplanade in Berck wisselde ik als 3de op enkele seconden van de leider, maar ik kan mij in het mulle zand niet verweren. Halfweg, bij het beklimmen van een hoge, steile duin, zag ik Nicolas Gosse, winnaar van de crosstriatlon in Avion en Lievin nog sterk opzetten, maar op de vlotter lopende paadjes terug richting Berck kon ik makkelijker snelheid maken en standhouden.

Met meer dan 200 deelnemers kan de organisatie in Berck terecht van een succes spreken. Nicolas Gosse (Ploegsteert) werd 4de. Jorn van der Veken was 8ste en Wim Claeys werd 11de en 3de veteraan.”

Berck sur Mer 2015