Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Team-relay schot in de roos bij zwemloop Nijlen
De finish van de geslaagde team-relay, met winst voor KTT (foto: Wendy Aert s)
Multisports

Team-relay schot in de roos bij zwemloop Nijlen

De finish van de geslaagde team-relay, met winst voor KTT (foto: Wendy Aert s)
De finish van de geslaagde team-relay, met winst voor KTT (foto: Wendy Aerts)

Dit weekend verzamelden een hoop jeugdtalenten in Nijlen voor de zwemloop van KTT. Het Kempisch Triatlon Team besteedt al erg lang veel aandacht aan de jeugd en die inspanningen zagen ze beloond. 149 deelnemers schreven zich in en uiteindelijk verschenen er 140 aan de start. Daarmee was de zwemloop in Nijlen één van de grootste organisaties in het zwemloopcircuit van de VTDL. KTT organiseerde ook voor het eerst een G-reeks.

Dit was een schot in de roos en een kippenvelmoment voor de ouders en de supporters maar in de eerste plaats een memorabel moment voor de atleten zelf. Martijn Dillen won deze reeks voor Ferre Castrel, Gitte Welslau en Rik Schaerlaekens.

Start van één van de vele reeksen in Nijlen (foto: Wendy Aerts)
Start van één van de vele reeksen in Nijlen (foto: Wendy Aerts)

Ook nieuw was de team-relay.  Hier hadden we 6 teams (waaronder 5 van KTT zelf).  Dit was vooral een toffe reeks, waar de spanning bij de atleten zelf nog een beetje groter was dan bij hun individuele wedstrijd. KTT kan dus terugblikken op een zeer geslaagde editie.

Bij de topreeks van de jeugd B pakte de thuisploeg overigens de overwinning met Rik Malcorps, terwijl bij de meisjes Floor Sluyts de overwinning pakte. Bij de jeugd C was Axelle Verstrepen de snelste. Bij de jongens won Jasper De Ceuster met klein verschil van Robbe Vandebosch. In tegenstelling tot wat we eerder berichtten, waren Jaline en Kika Vandromme niet aanwezig. Zij moesten forfait geven nadat ze afgelopen woensdag in een auto-ongeluk betrokken waren.

Uitslagen Zwemloop Nijlen