Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee keer net geen podium in Mallorca
Nieuws

Twee keer net geen podium in Mallorca

Timo Bracht IM Mallorca

De ontgoocheling moet enorm geweest zijn voor Michael Van Cleven. Hij was bezig aan de wedstrijd van zijn leven tijdens de Ironman Mallorca en leek op weg naar een schitterende vijfde plaats, maar op tien kilometer van de streep spatte zijn droom uiteen. Bij de vrouwen zagen we een alweer supersterke Alexandra Tondeur. Ze pakte in haar allereerste volledige Ironman meteen een podiumplaats bij de profs, maar kwam net te kort voor een derde plaats overall tegen de Zwitserse age grouper Kunz.

Michael Van Cleven Mallorca

Michael Van Cleven was naar Mallorca afgezakt met maar één doel voor ogen: nog eens een keer ongenadig hard knallen op zijn favoriete parcours. De West-Vlaming hield woord en kwam als zesde van de fiets. In het lopen leek de Bioracer-atleet op weg naar een ware stunt. Op de live coverage zagen ze hem stevig oprukken: “In the men’s race, Belgium’s Michael Van Cleven is a mover at the moment. He passed Lopez and Wiltshire to take 4th place through 12 km,” luidde het daar. De snelste stijger dus in het looponderdeel, maar dat verhaal kwam na 33 km in de marathon ten einde. Toen stapte Michael uit. Het is ons nog niet helemaal duidelijk wat de reden was voor zijn opgave.

Tondeur podium Mallorca

Ondertussen konden we wel genieten van Alexandra The Great die in haar debuut op de volledige afstand een erg regelmatige wedstrijd kende. De Waalse topsporter werd vorige week nog winnares van de halve marathon van Nijvel en pakte een week daarvoor nog twee keer zilver in Gerardmer, op de XL en de OD. 2015 was al meer dan geslaagd met een 13de plaats op het WK 70.3 en brons op het EK 70.3 Ironman, maar meteen een derde plaats pakken bij de profs is een extra kers op een al rijkgevulde taart. Ze werd vierde overall in 9u34’32. De Duitse Daniela Sammler won in 9u24’48 voor de Britse Emma Kate Lidbury. De Zwitserse Martina Kunz draait ook al een tijdje mee in het Ironmancircuit maar kwam in Mallorca bij de age groupers uit. Ze won in de F30 categorie en pakte de derde plaats overall in 9u32’17.

Timo Bracht (Duitsland) pakte de overwinning in een scherpe 8u17’22. De Zuid-Afrikaan James Cunnama werd tweede en Allessandro Degasperi (Italië) werd derde.

Bij de mannen werd Sylvain Denis de beste Belg. Hij werd 15de overall en pakte zilver in zijn leeftijdscategorie M30 in een tijd van 9u01’04. Kevin Van Oevelen finishte flak achter hem als 16de, goed voor een 4de plaats bij de M35. Dave Lietaert werd 38ste (en 8ste in zijn age group), Klaas Taecke pakte een vierde plaats in zijn age group met de 41ste tijd overall. En Guillaume Montoisy werd 44ste en 5de in zijn age group.

Bij de vrouwen zagen we een sterke Isabelle Dewulf. Die werd in 10u45’16 24ste overall en pakte daarmee zilver in haar F40 categorie.