Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: … en op 2 oktober schiep Jim 3athlon.be
Hawaii

TBT: … en op 2 oktober schiep Jim 3athlon.be

10 jaar

Onze Throwback Thursday is vandaag éénmalig een Flashback Friday geworden, want het paste uiteraard pas helemaal door op de juiste datum onze verjaardagstaart uit te blazen. Vandaag staan er namelijk tien kaarsjes op de taart van 3athlon.be. In augustus 2005 liepen we Jim De Sitter tegen het lijf op het WK LD Triatlon in het Deense Fredericia. “Ik ben met iets unieks bezig en houd je wel op de hoogte tegen het einde van het seizoen,” vertelde hij destijds. En plots was daar op 2 oktober 2005 dan 3athlon.be, een website voor en door triatleten. Op 10 jaar tijd zijn we uitgegroeid tot de grootste duursportwebsite van België, met sinds dit jaar zelfs een zustersite in Nederland, met meer dan 1 miljoen pageviews per jaar en bijna 500.000 bezoekers. Dus bij deze: gelukkige verjaardag Jim en 3athlon.be!

Destijds was er op internet nog niet zo veel te vinden over triatlon in België. Joachim Van Der Auwera was één van de pioniers met (het afschuwelijk lelijke nineties design van) www.triathlon98.com  maar die site kende in de 21ste eeuw nog weinig updates. Anderzijds was er de triathlon-startpagina van Peter Van Mol die een mooi overzicht bood, maar weinig nieuws bracht. En dus was er wel degelijk ruimte voor een website die een mix bood van informatie (training, tips, materiaal) en nieuws. Bij deze willen we jullie, de lezers, bedanken voor 10 jaar lang een trouw publiek te vormen!

Het oudste artikel op onze website gaat over Jim zelf of zoals hij deze week nog met een lach zei: “10 jaar en 6 operaties geleden, slank en sportief”. Triatlon zelf zit er voorlopig niet meer in voor Jim, daarvoor is zijn knie, die in september opnieuw onder het mes moest, te gehavend. Maar hij blijft zijn geesteskind vanop afstand volgen en binnenkort zadelen we hem nog eens op met een unieke triatlon-fotoshoot voor 3athlon.be.

Lees het hier nog eens: “Over Jim”

Daarnaast zette hij meteen een aantal artikels klaar over de triatlonsport, waarbij vooral de Formule van Karvonen één van de best gelezen items is geweest aller tijden op 3athlon.be.

34 Belgen aan de start van Hawaii

Ook in 2005 was het WK Ironman in Hawaii al de hoogmis van het internationale triatlon. Dat Jim de website lanceerde op 2 oktober was dan ook geen toeval. Het eerste echte nieuwsitem op 3athlon.be ging over Hawaii. Jim gaf een overzicht van de 34 Belgen aan de start in 2005, het jaar waarin Rutger Beke vierde zou worden. Kent u de 34 Belgen nog die mee ons tienjarig jubileum mogen vieren vandaag?

Naam Category Waar gequalificeerd?
Kathleen Smet Pro Female Zuid Afrika
Jonas Roels M18-24 St Croix (1/2)
Jo Deneve M30-34 St Croix (1/2)
Jim Thijs M18-24 Lanzarote
Daniel Denooz M40-44 Lanzarote
Luc Smet M40-44 Lanzarote
Rudi Stroobants M45-49 Lanzarote
Adam Szwagrun M45-49 Lanzarote
Gerrit Schellens Pro Male Lanzarote
Marc Pollet M35-39 Frankrijk (Nice)
Peter Van Mol M30-34 Oostenrijk (Klagenfurt)
Sam Ratajczak M35-39 Oostenrijk (Klagenfurt)
Peter Mörman M40-44 Oostenrijk (Klagenfurt)
Xavier Diepart M25-29 Duitsland (Frankfurt)
Dave Vanhove M30-34 Duitsland (Frankfurt)
Bernd Cormann M35-39 Duitsland (Frankfurt)
Daniel Fickers M35-39 Duitsland (Frankfurt)
Eric Huygebaert M35-39 Duitsland (Frankfurt)
Benoit Schmetz M35-39 Duitsland (Frankfurt)
Kurt Craynest M40-44 Duitsland (Frankfurt)
Didier Simonis M40-44 Duitsland (Frankfurt)
Jean Malo M45-49 Duitsland (Frankfurt)
Christian Meuser M45-49 Duitsland (Frankfurt)
Bianca Van De Kieboom F35-39 Zwitserland (Zurich)
Rudi Depret M30-34 Zwitserland (Zurich)
Bert Jammaer Pro Male Zwitserland (Zurich)
Bart Van De Water M35-39 UK
Rutger Beke Pro Male Kona 2005
Luc Van Lierde Pro Male Levenslang startrecht
Peter Brees ???? Loterij
Wim Verdeyen M30-34 Loterij
Stijn Demeulemeester M25-29 Kona 2005
Gerben Vanheyste M25-29 Zwitserland (Zurich)
Marc Herremans Anders validen ?