Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brydenbach ook in Ironman Barcelona top
Nieuws

Brydenbach ook in Ironman Barcelona top

Yvonne Van Vlerken Barcelona

Het is een lang seizoen geweest voor Tim Brydenbach, maar dat weerhield hem er niet van om in zijn laatste wedstrijd van het jaar nog eens hard uit te pakken. In Barcelona stond de Kempenaar aan de start van zijn tweede Ironman en na zijn knappe vierde plaats in Maastricht finishte Tim opnieuw in de top-5. Een tijdje wenkte zelfs het podium voor Tim én voor Hannes Cool.

De XCD-atleet rukte op een gegeven op richting top-3 en leek halfweg de marathon op weg naar een ware stunt, maar nadien kreeg Hannes nog een flinke tik van de hamer en zakte hij weg naar de 21ste plaats. “Mijn droomscenario viel in duigen na 10 km lopen,” vertelde Hannes. “Na een verbazend schitterend zwemnummer, gewoonweg met de eerste uit water! Misschien was ik iets te enthousiast in het begin van het fietsen. Ik kwam net te kort op het laatste toen er 3 wegfietsten, hoewel ik al een paar mindere momentjes had gehad. Ik voelde me nog uitstekend de laatste 40 km in het fietsen. Ik kwam als vijfde na 180 km fietsen aan met als doel stevig uit te pakken in het lopen.

Na de eerste stappen ontbrak direct de snedigheid en ik voelde dat het niet van een leien dakje verliep. Na zelfs maar 10 km was het dan ook volledig op. Ik kon direct opgeven op een vijfde plaats, maar dat staat niet in mijn woordenboek! Het werd een echte lijdensweg. Pas na 30 km kwam ik er terug een beetje door. Natuurlijk ben ik ontgoocheld, dit was echt een gemiste kans! Zeker na meer dan 5 uur wedstrijd verliep alles perfect! Reden van de grote inzinking waren misschien de paar slokken zeewater in het zwemmen, geen idee… toch een opkikker: mijn sterk zwemnummer en fietsnummer. Hoopgevend voor de toekomst! Bedankt voor de vele volgers, spijtig genoeg heb ik niet kunnen stunten,” aldus een ontgoochelde Hannes.

De wedstrijd werd voor het tweede jaar op rij gekenmerkt door veel drafting, waarover vooral op twitter veel te doen was, met foto’s van hele pelotons die zich in en rond Calella vormden. Of de profs er ook last van hadden, was niet meteen duidelijk. Feit was wel dat de verschillen in het fietsen beperkt bleven en dat er in het lopen veel volk terugkwam vanuit de achtergrond. Ook Brydenbach begon goed aan zijn marathon, maar hij moest in de slotfase wat gas terugnemen. Hij werd met een handvol seconden nog geklopt voor de vierde plaats.

De winst was voor David Plese, die zijn allereerste Ironman won in 8u02’20. Brydenbach had 8u10’34 nodig. “Op 5 km van het einde liep ik terug op plaats 3, maar dan kreeg ik helaas krampen in mijn hamstrings en ben ik nog teruggezakt tot de 5de plaats. That’s life! Toch blij met 2 Ironman top 5 plaatsen in rookie year,” aldus Tim.

Bij de vrouwen vestigde Yvonne Van Vlerken een record. Zij won haar zevende Ironmantitel, maar vooral de tiende sub-9 uur finish was goed voor de geschiedenisboeken. De Nederlandse won in 8u46’44.