Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens bevestigt in Cozumel
Nieuws

Jelle Geens bevestigt in Cozumel

jelle geens kopgroep

Na zijn schitterende prestatie in de Grand Final van de World Triathlon Series in Chicago heeft Jelle Geens opnieuw de bevestiging gebracht dit weekend tijdens de wereldbeker triatlon in Mexico. Onze landgenoot werd knap vijfde in Cozumel. Ook bij de vrouwen deden onze landgenotes het uitstekend.

Claire Michel veroverde een knappe negende plaats en Katrien Verstuyft werd 14de. Voor beide dames alleszins een mentale opsteker na een lang en zwaar seizoen. De nieuwste Belgische internationale atlete Valerie Barthelemy moest nog wat leergeld betalen op de fiets. Zij kwam met de kopgroep uit het water maar viel daarna ver terug. Ze liep nog naar een 59ste plaats.

Bij de mannen bleven de verschillen zeer beperkt in het zwemmen. Daardoor kregen we meteen na de wissel een immens grote kopgroep waaruit niemand echt wegraakte. En dus kwam het aan op het lopen. Daarin stond er geen maat op Richard Murray die naar de overwinning snelde. Daarachter kregen we een spannende spurt met een achttal atleten, waaronder Jelle Geens. Die werd knap vijfde, op vier seconden van de zilveren Kyle Jones. Het verschil met Murray bedroeg slechts 15 seconden.

Cozumel 2015