Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EK clubs in Nice afgelast door noodweer
Nieuws

EK clubs in Nice afgelast door noodweer

CDK fiets Nice

Hoewel er tegenover al het internationale geweld niet heel veel verwacht werd van onze Belgische ploegen SMO-Specialized en Atriac Antwerpen, keken we toch uit naar hun aanwezigheid op het allereerste Europees kampioenschap voor clubs. De weersomstandigheden beslisten er echter anders over. Na het noodweer dat de Azurenkust trof dit weekend kon de organisatie niet anders dan de wedstrijd annuleren. Het is nog niet duidelijk of de wedstrijd op een andere tijdstip zal plaatsvinden maar dat zal zeker niet meer voor dit seizoen zijn. De finale van de Grand Prix ging zaterdag in de gietende regen nog wel door, met een Belg in de hoofdrol.

Christophe De Keyser voelde zich opnieuw sterk, kwam met de koplopers uit het water en had blijkbaar superbenen. In het fietsen ging hij er in de slotronde alleen vandoor. CDK kreeg echter geen vrije ruimte en zag het hele pak nog voor de wissel terugkomen. In het lopen moest hij zijn inspanningen bekopen, al sleepte hij nog een 29ste plaats uit de brand. Het leverde zijn ploeg Rouen een 6de plaats op in het dagklassement en een 8ste plaats in de eindranking. Erwin Vanderplancke werd 39ste.

Het noodweer kostte zaterdagavond het leven aan 17 mensen. De Belgische atleten waren nooit in gevaar en buiten binnensijpelend water in een hotelkamer bleven zij bespaard van overlast door de storm. Er heerste aanvankelijk wel wat ontgoocheling over de annulatie die pas vroeg op zondagochtend werd meegedeeld, maar nadien was er vooral veel begrip voor de beslissing van de Franse autoriteiten die hun politiemensen en veiligheidspersoneel elders nodig had. Alle sportevenementen in de regio werden overigens geannuleerd.