Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cross duatlon populair in Frans Vlaanderen
Multisports

Cross duatlon populair in Frans Vlaanderen

duathlon des haricots Niki Devoldere

Frankrijk is één van de weinig landen waar duatlon nog niet aan te veel aan populariteit heeft moeten inboeten. Ook cross duatlon doet het goed als discipline. Zo verhoogden de duatleten afgelopen weekend tijdens de feesten van de Haricots het inwonersaantal van Zegerscappel met de helft. Het dorpje in Frans-Vlaanderen telt normaal 800 inwoners maar kreeg voor de 3de Duathlon des Haricots maar liefst 400 deelnemers aan de start. Onder hen redelijk wat Belgen, waarbij Niki Devoldere en Jan Goddaer voor de beste resultaten zorgden.

Niki werd zesde en Jan achtste. Devoldere zorgde opnieuw voor een uitgebreid verslag: “Maar liefst 400 deelnemers stonden in Zegerscappel (800 inwoners) aan de start van deze wedstrijd. Geen gedoe met duo’s of wave’s, maar een pure overzichtelijke wedstrijd. Afstanden waren 6,5 km lopen, 23 km fietsen en nog eens 3 km lopen. Helaas waren de afstanden serieus in mijn nadeel als fietser en was het fietsen over 1 grote ronde, waar ik 32,5 km/u gemiddeld haalde, absoluut niet selectief.

Het lopen was wel heel zwaar door lange stroken heel oneffen terrein. Na een goede loopstart wissel ik als 32ste, waarna ik een snelste fietstijd neerzette en als 4de kon wisselen vrij kort na de 3 leiders. Als eenzame fietser moest ik het tegen grote groepen opnemen en alles lag dus nog kort bij elkaar. De laatste 3km moest ik alles uit de kast halen en verloor ik nog 2 plaatsen en werd 6de. Jan Goddaer werd 8ste en 1ste veteraan. Patrik Delerue, die de anciens nog kennen als organisator van de duathlon in Leisele, werd als 56-jarige 26ste. Peter Leuwers van TTI werd 48ste.

Belangrijke kanttekening bij deze wedstrijd. Inschrijvingsgeld was 8 €. Daarvoor kregen we in ruil een perfect georganiseerde wedstrijd, met meer dan voldoende scheidsrechters aanwezig, een correcte tijdsopname met chip. Orkest en sfeer onderweg. Naturaprijs. Een ongeziene eindbevoorrading met banket en achteraf nog een “Vlaamse plank” met lokale charcuterie, aardappelen in de pel, enz. met een drank. Als je het succes van deze wedstrijd ziet, is duidelijk dat het concept duathlon zeker nog niet dood is. Ook niet bij de recreanten. Het hangt er gewoon van af hoe het gebracht wordt,” aldus Niki.

De uitslag vind je hier:

Duathlon Haricots 2015