Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie Goos: “Ik gun het Marino ook, maar ik ga voor Frederik”
Hawaii

Sofie Goos: “Ik gun het Marino ook, maar ik ga voor Frederik”

“De media aandacht is hier tien keer groter dan normaal,” vertelt Sofie Goos. En dus kon een video-interview voor 3athlon.be alvast niet ontbreken op een drukke persdag voor de Uplace BMC-atlete. Het is één van de redenen waarom ze hier is, legt ze ons openhartig uit. Want eigenlijk had ze niet echt gerekend op deelname voor Hawaii en had ze al een tijd geleden zich ingeschreven voor de Ironman van Chattanooga, waar ze twee weken voor het WK nog aan de start stond.

Zelf wil ze een goede wedstrijd doen in Hawaii, zonder dat ze daar een plaats tegenover stelt. Gevraagd naar haar favorieten voor de zege, schuift ze Daniela Ryf en Frederik Van Lierde naar voor. “Maar ik gun het Marino Vanhoenacker ook wel. En Bart Aernouts kan dichtbij het podium eindigen, maar winnen zie ik hem nog niet doen. Nu, hij is nog jong, Bartje, en zijn tijd komt nog wel.”

Ondertussen geniet ze van de tijd samen met roommate Tine Deckers, het samen met de Belgische age groupers meelopen in de Parade Of Nations en de omstandigheden in Hawaii. Maar ze kijkt er ook naar uit om na drie weken weer thuis bij Jef en de kids te zijn…

Op dit moment ligt ze overigens weer voor op Bart Aernouts in de twitteroorlog om het meeste volgers en toen we haar vertelden dat de artikels over Sofie op 3athlon.be doorgaans ook meer lezers trekken dan die over Bart, was ze helemaal in de wolken. Benieuwd of dat in de aanloop naar het WK in Hawaii ook zo is, want Aernouts is hier als één van de volgende atleten aan de beurt. Houd de site dus in de gaten, zeker ook op vrijdag, want dan hebben we nog een extra (hilarisch) dubbelinterview (in het Engels) met La Goos en Liz Blatchford…