Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wim Van de Wielle: “Na de wedstrijd onze schade inhalen”
Hawaii

Wim Van de Wielle: “Na de wedstrijd onze schade inhalen”

Wim VDW Hawaii 1

Op 8 oktober was Wim Van de Wielle jarig en dat vonden ze bij zijn team PRI-DE het uitgelezen moment voor een exclusief interview, twee dagen voor zijn deelname aan het WK Ironman in Hawaii. Wij mochten het interview overnemen en dus kan je hier meegenieten van de persoonlijke voorbeschouwing van Wim:

Hoe heb je je de voorbije dagen in Kona bezig gehouden?

We zijn hier nu 10 dagen. Elke dag is een beetje volgens hetzelfde schema: vroeg opstaan en om 6 uur ontbijt, daarna enkele uurtjes trainen en in de namiddag proberen we samen met het gezin het eiland te verkennen. Ik trainde de voorlaatste week hier nog 21 uur en met de jetlag was dat meer dan voldoende. ;-) Nu de laatste week is vooral rust en nog een beetje bezig zijn. Gisteren was zelf een volledige rustdag.

Het is jouw vierde deelname? Geraak je gewoon aan Hawaii?

Nee ! Helemaal niet . Het is gewoonweg een prachtig eiland met een bijzondere natuurlijke rijkdom

De wedstrijd hier kunnen doen is bijzonder. Je zwemt in een aquarium met schildpadden en dolfijnen,  je fietst met langs de ene zijde een vulkaan en aan de andere kant zie je de oceaan! Met soms hoge temperaturen en een wind die ineens kan opkomen! Indrukwekkend

Eergisteren nog fietsen we losjes richting keerpunt en hadden we de wind niet echt in het nadeel.

Toen we omdraaiden ging ook dat heel vlot wind in de rug.  We zagen de atleten waar we het net nog zo makkelijk hadden vechten tegen de wind!  Je kan het absoluut niet voorspellen.

Wim VDW Hawaii 2

Hoe zien jouw laatste 2 dagen voor de start er uit?

Alles staat echt in het teken van rusten, goed eten, goed hydrateren en uiteraard laatste materiaalcontrole Ook nog een kleine fiets- ,loop- en zwemtraining staan op het programma en uiteraard op tijd in bed.

Wordt jouw verjaardag gevierd?

Hier kunnen zijn met mijn verjaardag is een feest op zich hé maar echt vieren gaan we het niet doen. Na de wedstijd zullen we, samen met Stijn en Stefaan Veldeman (die dag op dag even oud zijn dan Wim en ook zaterdag starten),  zeker onze schade inhalen. ;-)

Dit jaar staat een recordaantal Belgen aan de start. Trekken jullie veel samen op?

Eigenlijk komen we elkaar graag tegen want dan is de sfeer altijd hartelijk  maar ik heb nog niet iedereen gezien moet ik zeggen. We zijn hier samen met het gezin en de drukte rond de start zoek ik niet echt op nu. Door de aanwezigheid van de Belgen heb je wel in de wedstrijd zeker een waardemeter! Je weet wat iedereen kan dus je weet in je hoofd wel bij wie je graag in de buurt zou zitten. Iedereen is in conditie dus je hebt referenties. Ik ben zeker gemotiveerd om hier een hele goede wedstrijd te doen en hoop dat alle Belgen het goed doen.

Wie van de Belgen maakt volgens jou een erg goede indruk?

Marino (Vanhoenacker) is heel relaxed en Frederik (Van Lierde) ziet er goed uit. Bart Aernouts heb ik zien trainen tijdens het lopen en dat oogt ook heel goed Ik geef ze alle 3 een plaats binnen de eerste 10. Of er een Belg gaat winnen? Ik hoop het! Maar de Duitsers zijn ontegensprekelijk de favoriet.

Hoe ziet jouw wedstrijdplan er uit?

Zo hard mogelijk zwemmen de eerste 1500 m om zo een goede plaats te hebben daarna gewoon volgen want echt opschuiven is er in het zwemmen niet bij. Fietsen: controleren het eerste deel en vanaf Hawi als we ons goed voelen doorduwen.In het lopen gewoon alles geven hé en hopen op die superdag

Heb je zicht op jouw tegenstander in de agegroup 35-39?

Geen zicht op en eigenlijk doe ik een wedstrijd tegen mezelf. Als ik een goede wedstrijd doe zal het overall en in de categorie ook goed zijn

Hoe ver reiken je ambities?

Top 100 en stiekem hoop ik beter te doen dan in 2008. Toen werd ik 68ste. Een podium in mijn categorie zou heel erg mooi zijn.

Pronostiekje: top 3?

Frodeno – Vanhoenacker – Kienle

Succes, Wim en geniet van een fijne verjaardag!

Voor de liefhebbers: Wie Wim wil volgen kan dit via ironmanlive.com en de bijhorende athletetracker. Wim start met nummer 1757.

En bij deze ook een gelukkige verjaardag aan Wim en aan Stijn en Stefaan Veldeman, die niet alleen in dezelfde condo verblijven als Wim, maar ook nog eens op dezelfde dag jarig zijn…

Het volledige interview en meer info over het team vind je op de website van PRI-DE