Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kevin Maggen militair wereldkampioen Ironman
Hawaii

Kevin Maggen militair wereldkampioen Ironman

Kevin Maggen

Tijdens het Banquet of Champions op zondagavond worden in Kona flink wat atleten in de verschillende age groups gehuldigd. Maar er is ook nog een aparte categorie voor militairen en daarin werd een Belg op het hoogste schavotje gezet van het podium. Kevin Maggen is lid van de militaire triatlonploeg van Defensie en pakte het goud. Hij mag zich een jaar lang militair wereldkampioen Ironman noemen.

De vliegtuigtechnicus bij Defensie had een goede wedstrijd en dook net de top-100 binnen met een tijd van 9u28’13. Het leverde hem een 96ste plaats overall op en een 14de plaats in de M35 age group. Wij spraken de atleet van het Deluplast-Alphawoolf team kort na zijn finish. “Ik ben redelijk tevreden met deze prestatie,” vertelde de Limburger. “Ik had een vrij goeie dag, al maakte de wind het in de slotfase bij het terugkeren naar Kona toch wel zwaar. De hitte was bij momenten ondraaglijk. Mijn thermometer op mijn fietscomputer gaf op een gegeven moment zelfs 41 graden aan,” aldus Kevin.