Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Woestenborghs mist zilver op laatste WK
Duathlon

Woestenborghs mist zilver op laatste WK

Rob Woestenborghs Adelaide

Het stond oorspronkelijk niet op zijn programma maar door de aanhoudende goede vorm tijdens zijn afscheidstournee koos Rob Woestenborghs er toch voor om in het WK duatlon in Adelaide te starten. Onze landgenoot wou er in schoonheid afscheid nemen van het internationale toneel, alvorens straks in december het slotstuk van zijn carrière wordt geschreven in de Hel van Kasterlee. Rob leek op weg naar zilver, maar een sterke Britse triatlondelegatie besliste er anders over…

De Britten zagen bij de juniores triatlon-toptalent Ben Dijkstra naar de wereldtitel stormen en bij de dames elites pakte de jonge Emma Pallant, een paar weken geleden nog winnares van de T3-Series sprinttriatlon van Lille bij ons, het goud. Bij de mannen elites zette Team GB naast Phil Wylie de snelle triatleet Mark Buckingham in. Die ging er in de eerste run van 10 km vandoor met Benoit Nicolas, beloftenwereldkampioen Matthew Mcelroy, Alberto Della Pasqua en Emilio Martin. Woestenborghs moest een minuut toestaan op de vijf leiders maar reed er in zijn kenmerkende stijl naartoe. Alleen de Spanjaard Martin was zich bewust van het gevaar Woestenborghs en ging er alleen vandoor. Ze zouden Emilio niet meer terug zien.

Woestenborghs wisselde als tweede met een halve minuut op Benoit Nicolas en Mark Buckingham. In de laatste 5 km lopen gingen de Fransman en de Brit nog op en over onze landgenoot. Rob viel net naast het podium in zijn allerlaatste wereldkampioenschap. De meervoudige wereldkampioen had er meer van verwacht: “Vierde worden op het WK was niet meteen waar ik voor naar hier gekomen was,” vertelde Rob. “Dit was niet het resultaat waar ik op gehoopt had, maar tegelijkertijd moet ik Emilio Martin feliciteren. Respect voor Emilio die vandaag alles gegeven heeft,” aldus Rob. Jan Petralia viel uit met maagkrampen en ook onze derde Belg, Antoine Duvivier, verdween vroegtijdig uit de wedstrijd.

Adelaide WK Duatlon 2015