Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joke Coysman klasse te sterk in Lembeke
Multisports

Joke Coysman klasse te sterk in Lembeke

Mark Vandendriessche Lembeke

Met de Lembeekse Bossen Duatlon stond dit weekend een klassieker op de kalender van het cross duatlon seizoen. De organisatie van de Meetjeslandse Triatlon Vereniging was aan haar 17° editie toe in de prachtige bossen van Lembeke. De wedstrijd verliep over 3,2 km lopen, 20 km mountainbiken en 1,6 km lopen. Tussen de 119 heren en 10 dames viel vooral de naam van Joke Coysman op. Die maakte er een demonstratie van.

De start was terug verschroeiend. Jurgen Boterberge, favoriet en winnaar van verleden jaar, kreeg sterk weerwerk van sterke lopers als Robin Schuermans (Geluwe), Lodewijk Roeygens (Aalter) en Mark Vandendriessche (Eeklo). Deze laatste was de vorige edities telkens dicht geëindigd maar was nu uitermate gemotiveerd om de overwinning in de wacht te slepen. Robin en Lodewijk vertrokken quasi gelijktijdig uit de fietsstalling op 9″ gevolgd door Jurgen maar in de eerste fietsronde ging deze al gezwind over de leiders.

Robin Schuermans Lembeke

Mark had ondertussen al het gat van 10″ op Jürgen dichtgereden en tijdens de volgende fietsronden gaven ze elkaar geen duimbreed meer toe. Mark maakte de beste tweede wissel en vertrok als eerste en zou deze plaats niet meer afstaan. De achtervolgers hadden 50″ achterstand op de leiders en konden ze nooit meer bedreigen, Brent Goethals (Eeklo) toonde zich de beste en vervolledigde alzo het podium bij de heren.

Joke Coysman Lembeke

Bij de dames kwam Joke Coysman aan de start, ze zette de beste looptijd bij de dames neer en ondanks dat ze een MTB helemaal niet gewoon is en een slipper/valpartij maakte in de tweede ronde, fietste ze van begin tot eind aan de leiding en won ze onbedreigd voor Petra De Walsche (Ertvelde) en Greet Persoons (Mariakerke).

Lembeke 2015