Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel ondanks valpartij toch 14de in Alanya
Nieuws

Claire Michel ondanks valpartij toch 14de in Alanya

Deldaele Alanya bike
De kopgroep met Charlotte Deldaele (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

In de ITU World Cup triatlon van Alanya heeft Claire Michel een unieke kans gemist om met de koploopsters mee te strijden voor de overwinning. Een valpartij in de slotfase van het fietsen besliste er echter anders over. Ook Charlotte Deldaele zat mee voorin. Katrien Verstuyft kwam na het zwemmen in de achtervolging terecht. De Oekraïense Yulia Yelistratova pakte de overwinning.

Claire Michel had een degelijk zwemnummer en ging vlot mee met een ruime groep die tijdens de 40 km fietsen de kopgroep opraapte Tot ze op 4 km van het einde tegen de vlakte ging toen haar achterwiel aangetikt werd door een concurrente. Een felle achtervolgingsrace bracht haar in het lopen nog naar een 14de plaats, wat haar belangrijke punten oplevert voor de olympic ranking. Charlotte Deldaele zat ook in de groep van Claire en begon sterk aan het lopen, maar na 5 km lopen begon ze terrein te verliezen op de betere loopsters. Zij werd 32ste.

Podium Alanya (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
Podium Alanya (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Katrien Verstuyft werd 29ste, maar kwam niet in optimale omstandigheden aan de start: “Mijn kinesist adviseerde me om tot aan de wedstrijd niet meer te lopen, punten te pakken en daarna rust tenemen. Het verdict na Cozumel was een overbelasting in mijn rug en dus tijd dat het seizoen gedaan is,” vertelt Katrien. “Wat er vandaag gebeurd is tussen de ‘swim exit’ en de 1e fietskilometers weet ik niet, maar het feit is dat ik eerst met 5, even met 3 (of eerder 2) en daarna met een tiental anderen 40 km heb moeten jagen om een verschil van enkele luttele seconden na het zwemmen dat rond 30 km opgelopen was naar 1’15” terug te brengen naar een 30-tal seconden. De strijd voor de vechtlust werd niet uitgereikt vandaag, anders was ik zeker in de buurt gekomen. Totaal leeggereden liep ik naar een 29e plaats.

De looptrainingen werden dan wel geschrapt, maar het 2e deel van de opdracht van mijn kiné kon ik niet tot een goed einde brengen. Tijd om werk te maken van deel 3 nu: het was een zwaar seizoen, waarin te veel dingen fout gelopen zijn. Tijd om de mentale en fysieke batterijen op te laden, want ondanks alles sta ik er nog steeds goed voor om een ticket naar Rio binnen te halen,” aldus Katrien.

Alanya 2015 Women