Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sterke Belgen in Spaanse halve triatlons
Nieuws

Sterke Belgen in Spaanse halve triatlons

Heemeryck Paguera

Het zomerseizoen zit er in België alweer even op, maar in Spanje hadden ze nog een druk weekend gepland, met een aantal landgenoten in de hoofdrol. In de halve triatlon van de Ican Gandia-Valencia leverde dat zelfs een podiumplaats op voor Ruben Verkempinck. En zaterdag doken Pieter Heemeryck en Kenneth Vandendriessche in de top-5 van de Challenge Paguera.

Ruben Verkempinck debuteerde op de halve afstand en besloot daarmee te wachten tot helemaal aan het einde van het seizoen. Dan is de EFC-ITC atleet blijkbaar altijd op zijn best, al begon hij al met een overwinning in Doornik aan het begin van het seizoen. In zijn eerste halve zat een overwinning er niet in, maar zijn derde plaats stemde hem wel tevreden, al leek zilver tot vlak voor de finish haalbaar. “Voila, het seizoen zit er op,” legt Ruben uit. “Derde geëindigd in mijn eerste halve triatlon met een tijd van 4u18’11. Ik kwam als tweede uit het water met een groep achter mij. Ik heb kunnen wegrijden met een voorsprong van 7 minuten. Helaas zat er een prof voor me die zelf 10 minuten weg kon rijden. In het lopen ging het goed tot km 17. Daarna begon de hitte zijn tol te eisen. Jammer genoeg heb ik de laatste km nog ééntje moeten laten passeren. Volledig leeg over de finish gekomen”, aldus Ruben.

Ruben Verkempinck Gandia Valencia

Zaterdag was er de Challenge Paguera waarin Pieter Heemeryck vierde werd. “Ik ben ontgoocheld in de concurrentie want er zat veel meer in,” vertelde Pieter. “70 van de 90 kilometer heb ik alleen gereden en in de laatste 3 kilometer passeert er een peloton van 7 op 3 à 4 meter van elkaar. Met verschillende favorieten + enkele scheidsrechters en dan mag er blijkbaar wat meer. Jammer want laat nu net de drie voor mij uit die groep komen. Ik ben wel blij dat ik met de huidige vorm toch nog zo dicht kan eindigen vandaag, op anderhalve minuutvan Ospaly, toch nog altijd de Europese kampioen van 2015,” aldus Pieter.

Kenneth Vandendriessche en Vincent Van de Walle trokken samen naar Paguera en zetten allebei een sterke prestatie neer. Kenneth werd vierde, achter Heemeryck. “Ik had het goeie tempo te pakken in het zwemmen, maar de navigatie tijdens het zeezwemmen was niet mijn sterkste punt,” laat Kenneth weten. “Daardoor ben ik een goede vijf minuten kwijtgespeeld. Met een goed fietsnummer kon ik weer wat dichter komen en met de snelste looptijd pakte ik alsnog een vijfde plaats.”

Kenneth Vincent Paguera

Voor Vincent Van de Walle was het een eerste ervaring op de halve afstand: “Ik werd 12de pro vandaag,” vertelt Vincent. “Goed gezwommen (goed gevoel) maar vandaag geleerd dat zwemmen in de voeten niet wil zeggen dat je meteen recht zwemt zeker wanneer het in de zee is. Hierdoor wel wat tijd verloren. Fietsen eerste 50km alleen, maar heb me op mijn wattage gefocust om mezelf niet op te blazen. De laatste 40km heb ik dan doorgereden tot de wissel! Best goed gevoel op de fiets met 2h23. Lopen was afzien: geen meter vlak hier en enorm warm in het lopen… Alles gepakt van water wat ik maar kon, de laatste 10km wel wat stil gevallen… Mijn eerste halve afstand zit er dus op en ik kijk met een positief maar pijnlijk gevoel terug op deze ervaring!”