Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT met de Hill Valley Triathlon – Wim’s Tri Journaal 16
Nieuws

TBT met de Hill Valley Triathlon – Wim’s Tri Journaal 16

We misbruiken onze Throwback Thursday rubriek graag een keer om leentjebuur te spelen bij onze Nederlandse zustersite. Collega Wim van den Broek zorgt daar elke dag voor een dagelijks WTJ, het Wim’s Tri Journaal. Aflevering 16 willen we je alvast niet onthouden. Het was 21 oktober namelijk Back to The Future Day. Triatlete Glenda Adams speelde daar gelijk op in door Michael J. Fox op zijn skateboard voor een meute zwemmende triatleten te fotoshoppen op twitter. In de film reizen Marty McFly en Doc Brown van 1985 naar 21 oktober 2015. Dat is dus zoiets als van het eerste Europees kampioenschap in Almere tot de Ocean Lava op Lanzarote.

Wat werd er zoal voorspeld? Het weer bijvoorbeeld zou af te lezen zijn op een horloge. Mag het ook een Tri-watch zijn Doc? Bijzonder waren ook de zelfknopende veters in de  Nikes van Marty. Daar was bij het vertonen van de film onder triatleten vast al grote vraag naar. Het is er misschien niet van gekomen om met veters zo snel te wisselen, maar klittenband loste dat probleem ook snel op. Vliegende auto’s zijn nog steeds gewone motoren en voorrij-auto’s in de wedstrijden. Maar de Google-glass is er natuurlijk wel en flatscreens kennen we ook.

Oude triatlonuitslag

Dat sommige vernieuwingen al weer verdwenen zijn, is ook duidelijk. Back to The Future liet faxapparaten zien. Ik beschik nog over veel uitslagen, die me ooit per fax zijn aangeleverd. In de loop der tijd vervaagden de namen op het thermisch papier overigens. Vervangen door Internet wat er ten tijde van de film overigens al wel was, maar daar gingen de makers compleet aan voorbij. Nu kunnen we niet meer zonder, sterker: dit bericht was anders nooit zo snel tot u gekomen.

Genoeg over de movies… mocht je er nog over twijfelen of we in België niet te veel nationale kampioenschappen hebben, kijk dan maar eens naar onze noorderburen:

Intussen werd in een vergaderzaaltje in Nieuwegein woensdagavond alvast gesproken over de komende twee seizoenen. Het beloven weer mooie evenementen te worden, die de organisaties en dus de talloze vrijwilligers gaan neerzetten. Waar gaan we zoal heen: NK lang Almere, NK halve Klazienaveen, NK Olympisch afstand Amsterdam-West, NK sprint Veenendaal, NK Olympisch masters Rotterdam (in weekeinde WK paratriathlon), NK sprint masters Zeewolde, NK paratriathlon Zwolle, NK duathlon lang nog te bepalen, NK duathlon standaard en sprint mogelijk in Amsterdam, NK wintertriathlon Groningen, NK crosstriathlon nog open en NK crossduathlon in Valkenburg. Tel daarbij op de 20 Ere-, Eerste, Tweede en Derde divisiewedstrijden, de Challenge Almere, de Ocean Lava Stein en de Ironman Maastricht, de ETU-Cups in Weert, Holten en Rotterdam en het wordt een jaar om de vingers bij af te likken.

En meteen is dit ook een mooi moment om hier eens te polsen of er in België ook voldoende “goesting” is in zo’n dagelijks journaal. Laat het maar weten in de comments hier of op onze facebookpagina…