Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Geert Janssens
3quest

3quest: Geert Janssens

Geert Janssens finish

Ik ben eigenlijk blij dat ik mezelf ’s avonds kan afreageren

1. Overal hoor je “Geert Janssens stopt met triatlon na zijn Ironman in Zurich”. De mensen die je een beetje kennen, weten dat hier ergens iets niet klopt. Een paar weekends geleden had je nog een trainingsdag van 6u, wat zijn je volgende bucketlist wedstrijden?

[dropcap]D[/dropcap]e mensen die me kennen, weten dat het veelal alles of niks is bij mij! Ik heb 5 fantastische jaren achter de rug. Ik heb de kans gehad om deeltijds te kunnen werken om zo goed mogelijk mijn trainingen te kunnen afwerken en om op die manier een zo goed mogelijk prestatieniveau te behalen. Het was voor mij een unieke ervaring en groot genoegen om een semi-professioneel leven als sporter mee te maken. Hiervoor zou ik allereerst mijn ouders en vriendin willen bedanken om dit mede mogelijk en leefbaar te maken. Ik heb enkele mooie prestaties kunnen neerzetten en kan alleen maar zeer positief terugkijken op deze periode. Ik heb tevens de unieke kans gekregen om in Leuven met een groot deel echte toppers te kunnen samen trainen. Een heel deel van hen behoren nu tot mijn vast vriendenkern. Dit is dan misschien ook het allermooiste aan die afgelopen vijf jaar geweest. Ik beschouw mezelf als “zijnde in bezit van aanleg voor sport”, dankzij een verstandige aanpak onder de vleugels van coach Goris kon ik echter boven mijn normale niveau uitstijgen. Echter toegegeven, ik had/heb niet het grote talent van een echte kampioen en dat moet je uiteraard ook kunnen toegeven! Wel heb ik geleerd dat door slim te trainen en hard te werken je toch vaak mooie resultaten kan behalen.

Echt stoppen met triatlon doe ik niet, ik train nu wel niet meer op schema. Ik tracht het te combineren met een voltijdse job. Vooral de plezierbeleving komt nu op de eerste plaats. Uiteraard kan ik niet ontkennen dat ik dagelijks (soms 2x per dag) sport. Een gevarieerd pakket van sporten (niet enkel zwemmen, fietsen en lopen). Ik voel dat ik dit nodig heb om de nodige energie kwijt te raken.

De pure competitie drijft me minder en ik train vooral omdat ik het doodgraag doe… Daarbij komt wel kijken dat ik, eenmaal in sportmodus, extreem competitief ben ingesteld. Jullie zullen me zeker terugzien in het triatlongebeuren. Volgend seizoen zal ik me nog inzetten in de T3 competitie en als 2de grote uitdaging staat voor mij, samen met Ward Vande Capelle, een selectie (indien mogelijk) voor het Ötillô Swimrun kampioenschap op het programma. We trachten ons te kwalificeren via de Uto Swimrun einde mei te Zweden. Een extreme en ambitieuze uitdaging die me gemotiveerd houdt!

Geert Janssens beermile

2. Als CEO van de beermilebond moet jij de geinteresseerden meer info kunnen geven. Wanneer staat de volgende editie op het programma? Start je zelf? Welk bier gaat er overgegeven worden? Moeten we schrik krijgen?

Gezien mijn huidige drukkere leven was ik aanvankelijk niet meer geneigd om dit BK Beermile nog te organiseren. De vraag was echter zodanig groot dat ik niet anders kon dan deze taak terug op mij te nemen. Ondertussen hebben we ook ondersteuning gekregen van 3athlon.be! De 3athlon.be-Beermile zal dit jaar doorgaan op vrijdag 20 November 2015, nadien gevolgd door een stevige afterparty. Meer info is te vinden op Facebook via onze pagina Belgische Beer-Mile Bond (BBB).

Ik zal dit jaar ook zelf starten met ambitie, ondanks het feit dat ik zogezegd gestopt ben 😉 Ik heb zelf reeds 2 maal deelgenomen. In 2012 werd ik derde, in 2013 kon ik niet deelnemen wegens ziekte, in 2014 eindigde ik op de 2de plaats. Er mankeert dus nog een plaatsje.

Er zullen anderzijds veel andere kleppers aan de start staan, enkele grote nieuwe namen dus we kijken enorm uit naar dit evenement.

Geert Janssens bike

3. Je werk nu full-time bij de federale politie, je zit dezer dagen zelfs weer op de schoolbanken. Is dit een enorme aanpassing, of geraak je dit snel gewoon? Van 8 tot 17u stil zitten, kan niet makkelijk zijn voor u?

Stilzitten lijkt makkelijk, maar na 5 zeer actieve jaren is het absoluut niet evident om je een ganse dag te concentreren aan een bureau. Ik ben eigenlijk blij dat ik mezelf ’s avonds kan afreageren. Het is echter veel minder gedwongen en meer op gevoel. Ik heb geen schema dat zegt wat ik moet doen, dus ik doe dan waar ik op dat moment zin in heb. Dit is soms meer dan vroeger maar soms ook een pak minder! Ik ben zeer content hoe het nu loopt, ben zeer gelukkig over de afgelopen 5 sportieve jaren en kijk nog harder uit naar wat komen zal !

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Als volgende slachtoffer voor de 3quest kies ik voor mijn ex-trainer en kameraad Stijn Goris, die zelf toch ook fantastisch op weg is als toptrainer (De Cuyper, Geens, … ) en niet te vergeten als atleet!

1. Hoe valt het nieuwe leven als zelfstandig trainer mee ? Is het te combineren met je eigen atletencarriere?

2. Zien we Stijn Goris ooit eens op een Ironman (ik ben ervan overtuigd dat dit je mits training zeer goed zou afgaan)

3. Is uw ticket voor Rio 2016 al geboekt ?