Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Transfernieuws: Sara Van de Vel terug naar oude nest
Sara Van de Vel, in Lille nog voor Solid in de T3 Series (foto: Katrien Decru)
Nieuws

Transfernieuws: Sara Van de Vel terug naar oude nest

Sara Van de Vel, in Lille nog voor Solid in de T3 Series (foto: Katrien Decru)
Sara Van de Vel, in Lille nog voor Solid in de T3 Series (foto: Katrien Decru)

We naderen het eind van de maand oktober en traditioneel komen dan de eerste transferberichten binnen. Eén van de eerste grote bevestigde overstappen komt uit de hoek van Atriac. De club uit Antwerpen verloor in Lille op de valreep de T3 Series bij de vrouwen, mede door de beperkte kern. Met de (terug)komst van Sara Van de Vel krijgen ze in Antwerpen alleszins al stevige versterking. We zitten momenteel overigens nog op enkele spectaculaire roddels te broeden, maar die gaan we pas brengen als ze helemaal bevestigd zijn. We kunnen er al wel bij vertellen dat het om een paar echte kleppers gaat… Morgen lichten we al zeker één tip van de transfersluier en mogelijk kunnen we u zelfs twee grote namen aankondigen die gaan verhuizen van club. Ondertussen polsten we bij Sara Van de Vel naar het waarom van haar transfer.

“Amai, die geruchten gaan snel en geraken ver,” lacht ze. “Maar ik kan het beter meteen bevestigen. Ik ga van Solid naar Atriac. Daarvoor zijn drie grote redenen. De eerste is de T3 Series. Die nieuwe competitie heeft een belangrijke plaats op de kalender gekregen en ik wil daar graag op het hoogste niveau meestrijden. Voor de andere Solid-dames liggen de doelstellingen meer op de langere afstand. Ik wil dat ook zij volledig voor hun ding kunnen gaan en niet telkens voor mij moeten meedoen aan iets wat niet helemaal in hun lijn past.

Daarnaast was de reden waarom ik vorig jaar wegtrok bij Atriac een ruzie tussen het bestuur en mijn toenmalige trainer. Intussen ben ik van trainer veranderd en valt die reden dus weg. Bovendien krijg ik er nu terug heel wat trainingsmaatjes bij, iets wat sowieso ook een positief effect heeft op mijn verdere ontwikkeling. Een hoop gezonde vrouwelijke concurrentie zal mij naar een hoger niveau tillen!

Ik zie mijn jaartje weg bij Atriac trouwens nu meer als iets wat zo moest gebeuren. Anders had ik Peter (Croes – redactie) nooit als trainer leren kennen. Afgelopen seizoen was geslaagd en dit dank ik aan zijn trainingen, maar zeker ook aan zijn ervaringen in triathlon en zijn gave om stress voor wedstrijden weg te nemen,” aldus Sara.