Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geoffry Maes geeft MTB-les in Wetteren
Multisports

Geoffry Maes geeft MTB-les in Wetteren

Podium Reuzen Van Wetteren
Podium Reuzen Van Wetteren (foto: Johan Tack)

We kregen niet de verwachte cross duatlon namen, wel straffe mountainbiker Geoffry Maes in de voorste rangen tijdens de 8ste Reuzen Van Wetteren. De 69 atleten op de lange afstand kregen een licht gewijzigd parcours voor de wielen geschoven en dat lag er lastig en modderig bij door de regen van de voorbije dagen. Na 9 km lopen, 45 km mountainbiken en nog eens 6 km lopen, stond er geen maat op debutant Maes.

De Reuzen Van Wetteren cross duatlon had 69 starters dit jaar. Brent Patteeuw, Jurgen Boterberge en Tim Vijverman zetten er direct de pas in bij het eerste lopen over 9 km en verlieten nagenoeg samen de fietsstalling. Brent zakte wat terug in het fietsen maar maakte dat ruimschoots goed bij het tweede lopen. Jurgen Boterberge had het moeilijk tijdens het fietsen, na zaterdag zelf georganiseerd te hebben, en zakte een stuk terug. Niki Devoldere was ondertussen aan een remonte op de fiets begonnen maar dat was niets vergeleken met de rush van de 43-jarige Geoffry Maes.

Geoffry Maes wint in Wetteren (foto: Johan Tack)
Geoffry Maes wint in Wetteren (foto: Johan Tack)

De regerende Belgisch kampioen Mountainbike, én drievoudig wereldkampioen bij de masters, moest maar een tweetal minuten toegeven bij het eerste lopen en maakte dat ruimschoots goed tijdens het fietsen. Hij vertrok in de tweede run als eerste met 7’51” voorsprong op Niki en Glenn Vandevyvere uit de fietsstalling. Niki liep verdiend naar een tweede plaats op 9’38” van de winnaar Geoffry die er helemaal niet moe uitzag en zei dat dit naar meer smaakte. Brent Patteeuw liep met terug een sterk loopnummer naar de derde plaats.

Bij de dames was er van strijd ook geen sprake. Grace Verbeke blijft in haar tweede sportcarrière het uitstekend doen en nam na Greet Persoons (Mariakerke) tijdens het fietsen resoluut de leiding en zou deze niet meer afstaan. Emilie Vandevoorde had het moeilijk op de fiets en werd derde op 26’46” van de winnares.

Winst voor Grace Verbeke (foto: Johan Tack)
Winst voor Grace Verbeke (foto: Johan Tack)

Bij de recreatieve wedstrijd werd de wedstrijd hard gemaakt door Tom Verhoeven, Kevin Strubbe en Chris Verhoeven, ze fietsen ook nagenoeg samen maar in het laatste lopen toonde Kevin zich de beste loper en won hij verdiend voor Tom Verhoeven. jan De Dobbelaere werd derde. Bij de dames was Laura Boven (Ledeberg Gent) oppermachtig en won ze met grote voorsprong voor Tania Vandewalle (Gent) en Elena Brovarnaya (Merelbeke). Mud Dust Fun toonde zich het beste duo.

Alle uitslagen Reuzen Van Wetteren