Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rik Thijs zet helletocht verder in Reusel
Multisports

Rik Thijs zet helletocht verder in Reusel

Rik Thijs Reusel

De cross duatlon van Reusel is traditioneel de belangrijkste voorbereidingswedstrijd richting Hel van Kasterlee, de zwaarste cross duatlon ter wereld. Met zijn lange afstand en met zijn ligging vlak over de grens is de cross duatlon van Reusel erg populair bij de Belgen, maar dit jaar zorgden ze echt wel voor een walkover. In de top-dertig vinden we deze keer maar 1 Nederlander terug. Michel Besseling moest de Nederlandse eer hoog houden en werd 16de. Voor de rest waren de favorieten voor de Hel opnieuw op de afspraak.

Rik Thijs steekt zijn ambities voor de Hel dit jaar niet onder stoelen of banken. Na zijn overwinning Weert vorige week was er nu ook niets opgewassen tegen de Kempenaar. Vorig jaar moest hij het in Reusel nog afleggen tegen drievoudige Helle-winnaar Seppe Odeyn. Die liet Reusel deze keer links liggen. Seppe pikt over twee weken de marathon van Kasterlee mee als laatste voorbereiding. En dus lag de weg open voor Rik Thijs. Die haalde het in Reusel vlot voor Bart Borghs. De nummers twee en drie van Kasterlee vorig jaar domineerden de wedstrijd, maar met een verschil van meer dan vier minuten lijkt Thijs dit jaar nog een stuk sterker voor de dag te komen.

“Ik ben blij dat ik hier in Reusel kon winnen,” vertelt Rik. “Maar de Hel winnen is nog andere koek. Daar neem ik het op tegen Seppe Odeyn en andere Rob Woestenborghs. Vandaag was Bart Borghs net niet mee in de eerste wissel en daarna kon ik flink gas geven op de fiets. De Hel winnen zou mooi zijn, maar ik ben al blij als ik het zo goed mogelijk doe en met een smile over de rode loper kom en met de speaker het over Eddy Merckx en Frans Verbeeck hebben,” lacht Rik.

Achter de twee topfaviorieten liepen de verschillen nog verder op. Bert Nietvelt werd derde op meer dan 12′ van Thijs. Het parcours van de Rond d’n Ekker duathlon lag er redelijk snel bij. 68 mannen en vier vrouwen haalden de finish, waarbij de laatste zelfs na 4u48 al binnen was. Ook bij de vrouwen was er Belgische winst. De Arendonkse ultraloopsters (en ex-thaibokser) Debby Urkens won in 4u03’54. Deborah Ghyselen werd tweede en de Nederlandse Yvonne Troost werd derde.

Reusel 2015