Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck-broers winnen in Sterrebeek
Multisports

Heemeryck-broers winnen in Sterrebeek

Heemeryck Sterrebeek

In Sterrebeek stond al voor de 6de keer de Run&Bike op het programma. Het is in deze nog jonge multisport-discipline dé toonaangevende wedstrijd in ons land en dat vertaalde zich naar een breed en sterk bezet deelnemersveld. Uitschieters waren Sander en Pieter Heemeryck. De twee broers maakten de verwachtingen waar en wonnen de lange afstand over 16 km.

In Run & Bike leggen ploegen van twee atleten dezelfde afstand af. De ene fietst, de andere loopt. Onderweg mag er zoveel als men wil gewisseld worden van fiets. Dat levert vaak tactische meesterplannetjes op. Sander en Pieter beschikken alle twee over sterke loopbenen én kunnen op de mountainbike ook uit de voeten. De twee Scott-atleten moesten overigens stevig aan de slag want de Tribe BAIK-ploeg van Julien Ertvelt en Nicolas Auverdin bleef het hen knap lastig maken. Uiteindelijk verloren de thuisatleten 2’30 op de twee topfavorieten. Gilles Cruwez en Kevin Muller werden derde voor RCBT.

Estelle De Groote en Fabrice Van Espen wonnen bij de mixed ploegen. Hun collega’s bij BIN Nato, Nolwen Vanden Broeck en Jessica Vanderperren, wonnen bij de vrouwen.

Uitslag 16 km

Uitslag 8 km