Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Luxem top-10 op WK Xterra Maui
Multisports

Luxem top-10 op WK Xterra Maui

Yeray Luxem 7de Xterra

Op het WK Xterra in Maui heeft Yeray Luxem het uitstekend gedaan. Onze landgenoot streed net zoals Jim Thijs attent mee voorin. Luxem rukte zelfs op naar de top-10 in het mountainbiken. Hij wisselde als 9de. In het lopen op de pittige trails in Kapalua schoof hij nog twee plaatsjes op en pakte hij een schitterende zevende plaats. Jim Thijs had een goed zwem- en fietsnummer maar zakte weg in het lopen. Bij de age groupers haalde Geert Lauryssen zijn gram. Na twee rampseizoenen knalde hij naar een 6de plaats. Even verderop vonden we Mathieu Louis.

Josia Middaugh WK Xterra

Josiah Middaugh zorgde voor een kleine verrassing door redelijk dicht in het spoor van topfavoriet Ruben Ruzafa te blijven tijdens de 30 km mountainbiken. In de 10 km lopen begon Ruzafa met een klein verschil van een halve minuut op de Amerikaanse Xterra-kampioen maar na drie kilometer nam Middaugh de leiding over van de Spanjaard. Hij liep stevig door en pakte voor het eerst in 15 jaar een wereldtitel Xterra voor de Verenigde Staten. Braden Currie werd nog tweede na een zware en hete wedstrijd. Een leeggestreden Ruzafa moest nog alles geven om voor het brons uit de greep te blijven van Mendez.

Ruben Ruzafa Maui

Yeray Luxem had meer dan drie minuten achterstand na het zwemmen, maar begon dan aan een sterke remonte. Vooral op de technische stukken van het 30 km lange MTB-parcours wist onze landgenoot op te rukken. Hij verkeerde nog even in het gezelschap van Jim Thijs, maar Jimbo moest Yeray in het tweede deel van het fietsen laten gaan.

Xterra Maui bike

Yeray kwam als 9de in de laatste wissel en had blijkbaar zijn wedstrijd goed ingedeeld zodat hij in het lopen nog kon opschuiven en zijn beste resultaat ooit in Maui boekte. Jim Thijs wisselde niet zo heel ver achter Yeray, maar hij viel ver terug in het lopen. Jimbo werd 32ste.

Geert Lauryssen wisselde als 3de bij de age groupers en liep uiteindelijk naar een mooie 6de plaats overall bij de amateurs, wat hem zilver oplevert in de M30 categorie. Mathieu Louis werd 11de en behaalde daarmee brons in dezelfde categorie. Nicolas Carentin was de 21ste age grouper en viel net naast het podium met een vierde plaats bij de M25. In diezelfde categorie werd Florian Badoux 6de met een 35ste plaats overall bij de age groupers.

Yeray Luxem T2 Maui

Bij de vrouwen was er niets te doen aan topfavorieten Flora Duffy. Zij zette een one woman show neer en won vlot voor Lesley Patterson. Emma Garrard pakte het brons.

Flora Duffy Xterra