Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Transfernieuws: Sven Van Luyck vergezelt Seppe Odeyn
Nieuws

Transfernieuws: Sven Van Luyck vergezelt Seppe Odeyn

SVen Van Luyck Oudenaarde

Sven Van Luyck en Seppe Odeyn trokken dit jaar samen naar de triatlon van Alpe d’Huez en dat schept blijkbaar een band. Deze week maakte de kinesist uit Sint-Niklaas bekend dat hij volgend jaar zal aantreden in dezelfde kleuren als zijn maatje Odeyn. Vanaf 2016 komt Sven Van Luyck het Flemish Triathlon Team van Stefaan Devliegere versterken. Het parcours dat Van Luyck dit jaar aflegde, lijkt overigens sterk op dat van Odeyn.

Tot vorig jaar was Van Luyck een man die vooral bekend was bij de wielerliefhebbers uit de eigen regio. Tot hij vorig seizoen zijn eerste serieuze stappen in triatlon zette en een wijze oude man (en streekgenoot), genaamd Christian Meuser, ons wees op de capaciteiten van deze nieuwkomer. 2015 werd het jaar van de doorbraak, met een paar knappe prestaties, onder andere in de Triathlon van Vlaanderen in Oudenaarde en vooral in de LD Triathlon van Alpe d’Huez waar hij zonder chauvinistisch jury-gedrag volgens ons zelfs naar de zege was gestormd.

Sven kijkt alvast uit naar volgend seizoen. “Ik kom volgend seizoen uit voor het Flemish Triathlon Team… Een interessant project waar ze met een topteam van 6 atleten werken. Deze nemen deel aan wedstrijden onder een proflicentie en worden ondersteund in materiaal, voeding etc… Ook is het leuk om met maatjes Seppe Odeyn en Wouter Monchy in hetzelfde team te zitten,” vertelt Sven.

“Mijn programma krijgt ook vorm en staat voor 99% vast… eerst een trainingsstage in Cannes waar ik op het einde de international triathlon Cannes meepik, om nadien de 70.3 Ironman Aix-en-Provence te doen. Als hoofddoel van de eerste blok staat de Ironman Nice gepland, waar ik mijn debuut maak op de volledige afstand. Daarna zou ik graag revanche nemen in Alpe d’Huez en presteren op het BK Eupen. En aan het einde van het seizoen staan waarschijnlijk de XL Gerardmer en de long distance van La Roche op het programma,” aldus Sven.