Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jasmin en JoJo scoren in Agadir, Karl in Florida
Nieuws

Jasmin en JoJo scoren in Agadir, Karl in Florida

Jasmin Moussaid

Hoezo einde seizoen? Het internationale triatloncircus blijft gewoon verder draaien en de Belgen reizen vrolijk mee én zorgen ook nog eens voor successen. In het Marokkaanse Agadir schijnt de zon nog volop en met de ATU African Cup triathlon stond er voor Jonathan Wayaffe en Erwin Vanderplancke de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Voor JoJo is het deel van zijn comebacktournee nadat een breuk zijn zomerseizoen in het water deed vallen. Hij deed het uitstekend.

Vanderplancke en Wayaffe kwamen na 1500 meter zwemmen bijna gelijktijdig uit het water op een dikke minuut van het kopgroepje van 7. Die liepen in het fietsen nog een minuut verder uit, zodat de Belgen vanuit de achtergrond moesten terugvechten in de 10 km lopen. JoJo haalde zijn goede loopbenen nog eens boven, zette de vierde looptijd neer en rukte daarmee nog op naar de zevende plaats. Erwin werd 13de. De winst ging naar de Est Aleksandr Latin.

Voor Vanderplancke was het op. “Ik kwam nooit in mijn juiste ritme,” vertelde hij achteraf. “Ik vrees dat dit de wedstrijd te veel was van een lang seizoen.”

2015 Agadir ATU Triathlon African Cup   Triathlon.org

Bij de dames age groupers deed Jasmin Mousaid het uitstekend. De Scott-Domo atlete deed beter dan vorig jaar en pakte een derde plaats. “Het zit erop en het was top,” maat Jasmin weten. “Ik was twintig minuten sneller dan vorig jaar, met deze keer een mooie 3de plaats. Uiteindelijk had ik de beker voor de 1ste plaats toch nooit mee op het vliegtuig gekregen ;-) Thanks aan dreamteam Mousaid voor de steun voor, tijdens en na de wedstrijd. Jullie zijn geweldig!” aldus Jasmin.

Karl Dossche naar Hawaii

Karl Dossche

In de Ironman van Florida zagen we een knappe overwinning van Karl Dossche. Met een tijd van 10u01’20 won hij overtuigend zijn M50 age group en pakte hij een 37ste plaats overall. Het is meteen het eerste succes voor het gloednieuwe Triatlon Brugge Team (daarover zeer binnenkort meer op 3athlon.be). En na Steven Galliaert (die een 3de plaats behaalde in de Ironman van Mallorca) is Karl al de tweede Bruggeling die een ticket pakt voor het WK Ironman 2016 in Hawaii.