Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nog 5 plaatsen voor het BK Beermile
Multisports

Nog 5 plaatsen voor het BK Beermile

Beermile 2015

Aanstaande vrijdag wordt er aan het Sportkot in Leuven alweer gestreden voor de meest prestigieuze titel van het jaar. We gaan vrijdag op zoek naar de nieuwe Belgische kampioen Beermile. Het concept van het Sportoase 3athlon.be BK Beermile blijft ongewijzigd: de deelnemers moeten om ter snelste drinken en lopen. Op de atletiekpiste van het Sportkot moet er vier keer een biertje gedronken worden, gevolgd door een ronde van 400 meter lopen. Wie het snelst de mijl met 1,23 liter bier in zijn lijf aflegt mag zich de opvolger van Peter Denteneer noemen. Bij de vrouwen wordt het bier vervangen door Cava. Titelverdedigster is Karolien Weuts, die vorig jaar voor het eerst het bier (waarbij ze in de Beermile verschillende mannen al drinkend en lopend deed blozen) ruilde voor Cava en prompt de titel pakte.

Verslag Beermile 2014 op 3athlon.be

Dit jaar zijn er zelfs twee vrouwenreeksen, met kleppers als Karolien Weuts, Ines Van Troyen en Lotte De Vet in de eerste reeks en de Van Clooster zusjes, Charlotte Verhaegen, Stefanie Lefevre en Jolien Lewyllie in de tweede reeks. Bij de mannen start Nico Huyberechts in reeks 4. Hij had vorig jaar lange tijd de besttijd op de tabellen staan. Pas in de slotreeks snelde Peter Denteneer naar 5’30. In die slotreeks zien we de comeback van wereldreiziger Lukas De Jonghe en tijdrijder (en straffe wielrenner tout court) Victor Campenaerts die het tegen de toptriatleten opnemen. Maar we kijken ook uit naar de strijd van de Helleduivels Simon “Sikke” Van Roy en Seppe “Flandrien” Odeyn die het in reeks 6 opneemt tegen Robrecht “Superknecht” Paesen.

Er zijn nog vijf startplaatsen beschikbaar. Wie nog snel wil inschrijven, stuurt een mailtje naar beermilebond@hotmail.com. Alle verdere informatie over de Sportoase 3athlon.be Beermile vind je op de facebookpagina van de Belgische Beermile Bond.

REEKSINDELING

BK Beermile reeksen

callant tussen

Sportoase zwemmer banner 660