Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lukas Bosmans onttroont Peter Denteneer
Multisports

Lukas Bosmans onttroont Peter Denteneer

Start topreeks

Het Sportoase 3athlon.be BK Beermile in Leuven loste vrijdagavond alle verwachtingen in. Met veel volk op en rond de piste was de 4de editie van Geert Janssens en zijn Belgische Beer-mile Bond-crew opnieuw een succes. En in de topreeksen bij zowel de vrouwen als bij de mannen kregen we een bijzonder spannende strijd. Karolien Weuts en Lukas Bosmans pakten hun tweede titel.

Lukas Bosmans was de allereerste Belgische kampioen Beermile in 2012. Hij nam het in de finalereeks op tegen uittredend kampioen Peter Denteneer. Tot in de laatste rechte lijn hielden de twee het spannend. Maar het was de thuisatleet die in de spurt de overwinning pakte. Bossie schreef geschiedenis door als eerste man voor de tweede keer te winnen in Leuven. Tijdrijder Victor Campenaerts startte alweer snel, maar ook de rest van de toppers in de finalereeks dronken hun bier in recordtempo uit. In de eerste ronde van 400 meter bleef alles dan ook dicht bij elkaar.

Podium mannen

Halfweg werd het kaf van het koren gescheiden. Campenaerts en mede-organisator Geert Janssens probeerde nog aan te pikken maar met een snelle derde ronde bleven vooraan alleen nog Bosmans en Denteneer over. Bossie was bij het vierde pintje een paar tellen sneller, voelde na tweehonderd meter de hete adem van Denteneer in de nek en versnelde zelf nog een keer. In een langgerekte spurt haalde Bosmans het uiteindelijk, waarna hij meteen doorspurtte naar het voetbalveld om alsnog zijn maag te ledigen, ook al zoals in 2012. De winnende tijd was 5’30.

In de eerdere reeksen zette Thomas Ghoos een eerste besttijd neer door de winnaar bij de veteranen, Nico Huyberechts, te kloppen. Seppe Odeyn dook minder dan een week na zijn marathonzege in Kasterlee net niet onder de zes minuten maar won wel de voorlaatste mannenreeks. Zijn maatje Robrecht Paesen en Lore Simons, winnares van de tweede vrouwenreeks, wonnen de Sportoase kennismakingskaart waarmee ze allebei 4 sporttakken in de Sportoase van Leuven mogen uittesten.

Overigens hield niet iedereen het droog en er vielen een paar strafrondes te noteren. Onder andere Olivier Cloet was bij de slachtoffers en evenaarde bijna de tijd van de kampioen bij de H40 van 2012 😉 Ook bij de jonge garde van Atriac bleef niet alles binnen…

Karolien en Ines

Bij de dames werd het bier door Cava vervangen. Ook hier moest er vier keer gedronken worden en dan ook vier rondjes van 400 meter gelopen worden. In de finalereeks, rood-wit-zwart gekleurd met een ruime delegatie van thuisploeg TDL, waren Ines Van Troyen en regerend kampioene Karolien Weuts de favorieten. Ines startte bijzonder sterk en zette Karolien op achterstand.

Halfweg kwam Weuts terecht en bij de slotronde dronk ze net iets sneller dan Van Troyen. Die kon het verschil niet meer goedmaken waardoor Karolien, in de eerste twee edities nog gewoon deelneemster bij de mannen op de Beermile, voor het tweede jaar op rij de titel pakte. In de strijd om de derde plaats was Lore Vanclooster nipt sneller dan Jolien Lewyllie.

 BK Beermile 2015 uitslag 2