Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cloostermans maakt het Lauryssen lastig
Multisports

Cloostermans maakt het Lauryssen lastig

Podium Hetric Challenge
Podium in Lichtaart (foto: Kris Vermeiren)

Geert Lauryssen heeft de cross duatlon gewonnen tijdens de Hetric Challenge aan camping Floreal in Lichtaart, waarvan het parcours gekend en geliefd is bij de technisch begaafde mountainbikers. Met Micha Van den Eynde en Mathias Cloostermans lieten twee specialisten van Bike Inn zich opmerken. Vooral de jonge Cloostermans maakte het Lauryssen lastig. Bij de dames kregen we een verrassende winnares.

De Geelse Sara Van Peer, dit jaar nog 6de bij de dames elite op het BK cross country marathon in het mountainbiken, toonde dat ze ook kan lopen en won haar eerste cross duatlon. Ze haalde het met meer dan zes minuten voorsprong op Elke Frix, de wederhelft van trailer/duatleet Dirk Beullens, die bij de veteranen derde werd. De Nederlandse Claudia Striekwold pakte de derde plaats.

Technisch parcours in Lichtaart ondervindt ook Joachim Thijs (foto: Pascale Hoskens)
Technisch parcours in Lichtaart ondervindt ook Joachim Thijs (foto: Pascale Hoskens)

Bij de mannen startte Geert Lauryssen snel, maar in het mountainbiken kwamen Cloostermans en Van den Eynde al snel terug. “Vooraf had Paul Embrechts me geadviseerd om goed op te warmen,” vertelde Geert. “Zo kon ik proberen Micha Van den Eynde op een achterstand te krijgen, omdat dit echt wel een parcours voor hem is. Merci Paul, voor de goede tip! Bij de start was ik direct als tweede weg achter de jonge Yorben Verboven. Hij was heel snel gestart, maar na één km had ik hem al te pakken. Daarna heb ik alles gegeven in het lopen. Eenmaal op de fiets probeerde ik direct goed door te rijden om zolang mogelijk Micha af te houden.”

“Maar na 2 ronden was het beste er wel af. Ik denk dat ik wat te veel chips gegeten en ‘redbullekes’ gedronken heb in mijn rustperiode (na het WK Xterra in Hawaii – redactie). Toen zag ik iemand naderen en tot mijn verbazing was dit niet Micha maar Mathias Cloostermans, een nog jonge kerel, maar wel een echte hardrijder. Hij vloog me na 2,5 ronden voorbij en volgens mij was hij hard aan het lachen met mij. Ik denk dat ik een verkoudheid ga krijgen van de snelheid waarmee hij voorbij kwam. Ik slaagde er net in om op 16 seconden te blijven. Ik begon aan het laatste lopen met zere benen, maar ze werden beter en na 1 km liep ik opnieuw op kop. Daarna kon ik de wedstrijd rustig controleren en mijn tempo aanpassen aan dat van mijn achtervolgers. Complimenten aan Hetric voor (weeral) het mooie en eerlijke parcours,” aldus Geert.

Uitslagen Hetric Challenge 2015 (niet helemaal correct, zo is Eli Smeyers absoluut geen vrouw) 🙂