Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aernouts klopt zijn trainer in Laguna Phuket
Nieuws

Aernouts klopt zijn trainer in Laguna Phuket

Bart Aernouts Challenge Phuket

Bart Aernouts en Rob Woestenborghs willen blijkbaar nog niet echt de winter in. Terwijl heel wat Belgische atleten al aan hun winterslaap begonnen zijn, trokken atleet en coach samen naar Thailand om er de Challenge Laguna Phuket te doen. Woestenborghs pakte in zijn afscheidstournee deze wedstrijd in Thailand graag nog even mee. Met een 7de plaats én de snelste looptijd bij de pro’s beëindigde hij zijn allerlaatste triatlon uit zijn carrière in stijl. Zijn poulain Bart Aernouts was echter al buiten schot.

Bart zwom behoorlijk voor zijn doen in de wetsuitvrije zwemproef. Bij een temperatuur van 39° en een enorme luchtvochtigheid rukte Aernouts op naar de top-5 in het fietsen. In de halve marathon maakte hij opnieuw heel wat tijd goed. Zwitser Ruedi Wild bleef ternauwernood uit de greep van Aernouts, maar hield nog net iets minder dan een minuut over om de Challenge te winnen in 3u54’45. Bart Aernouts werd tweede in 3u55’41. Alberto Casadei volgde bijna drie minuten later als derde. Bart zette met een tijd van 1u16’53 een snelle halve marathon neer maar keek toch nog met grote ogen naar de prestatie van zijn trainer. Woestenborghs liet met 1u15’42 zien klaar te zijn voor zijn absolute afscheid op 20 december in de Hel van Kasterlee.

Bij de vrouwen haalde Simone Braendli het na een spannende strijd van Jodie Swallow. Radka Vodickova werd derde. En opvallend was de 22ste plaats overall voor de winnaar bij de M55… Jurgen Zack. Hij woont en traint al een tijdje in Laguna Phuket en blijft nog steeds een toptalent…

Uitslag Laguna Phuket 2015