Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Strijd met drie in Wommelgem
Wouter Wuilmus op weg naar winst in Wommelgem (foto: Chris Hofkens)
Multisports

Strijd met drie in Wommelgem

Wouter Wuilmus op weg naar winst in Wommelgem (foto: Chris Hofkens)
Wouter Wuilmus op weg naar winst in Wommelgem (foto: Chris Hofkens)

De cross duatlon van Wommelgem bleef lang spannend dankzij een strijd tussen Wouter Wuilmus, Kris Driessens en Davy Vos. De verschillen tussen de top drie bleven klein. Bij de vrouwen was er minder spanning. Magali Buytaert, triatlete van de lange afstand, won overtuigend voor Evelien Hofmans en Greet Persoon.

Bij de mannen namen Wuilmus, Driessens en Vos voorsprong op Tim Vijverman en Bert Jammaer, die blijkbaar de smaak te pakken heeft van het offroad gebeuren. Zij vochten een duel uit op het heetst van de naald. Jammaer haalde het in het gevecht om de vierde plaats met slechts twee seconden voorsprong op Vijverman. Vooraan bleek Wuilmus de sterkste. Hij won in Wommelgem na 1u25’18 en had 26″ voorsprong op snelste veteraan Kris Driessens. Davy Vos volgde 11 seconden later als derde. Opvallend was ook de zesde plaats van Timothy Van Houtem, in oktober nog de beste Belg in het WK Ironman in Hawaii.

“Bij het verkennen zag ik een lastige omloop op het binnen fort met veel draaien en keren en op en af,” vertelt Wouter. “De lus aan de buitenzijde was dan weer snel en beuken tegen de wind. Het zou moeilijk zijn om alleen weg te rijden. Van bij het startschot waren we met Van Houtem en Jammaer weg tijdens het lopen. Bert zette veel druk en liep erg snel. Ik had het lastig maar voelde me wel goed. Een hoger tempo zoals vorig jaar in Retie lukte nog niet.

In het mountainbiken besloot ik mijn eigen tempo te rijden. Ik loste van Houtem en Jammaer. Maar in mijn zog zag ik Driessen en Vos terugkeren. Alleen rijden had weinig zin. Een ontzettend sterk rijdende Vos reed 3 ronden vol door. Ik moest niet overpakken want dat was iets te snel en eigenlijk had ik er ook baat bij dat we samenbleven met drie. Op het technische gedeelte reed ik vaak wel op kop om overzicht te houden. We reden na drie ronden met drie de wisselzone in.

Ik kon met het lopen vrij snel een kloof slaan en de controle houden op kop. Een sterke Driessens liep achter mij maar ik had voldoende voorsprong. Enkele een loslopende hond beet nog bijna in mijn been. Ik kon ook nog net een sterk opzettend duo achter mij houden om eerste algemeen te worden.

Graag wil ik een sterk fietsende Vos bedanken voor het tempo beul werk. Hij maakte de kloof met nummer vier Jamaer groot genoeg zodat we zeker met drie op het podium stonden. Ramses (Vanhoofstat – redactie) deed ook mee en liep een sterke 1e loopproef. Zijn conditie is in opbouw naar zijn IM Maastricht.” aldus de Cycosports-atleet.

Uitslag Wommelgem