Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Transfernieuws: Verrassende namen bij SMO-Specialized
Nieuws

Transfernieuws: Verrassende namen bij SMO-Specialized

MarcoVanderStel_DonaldHillebreght

Na het vertrek van Jelle Geens bleef men bij SMO-Specialized niet bij de pakken zitten. Over de landsgrenzen zochten en vonden ze versterking voor het team dat in de T3 Series hun titel zal verdedigen in 2016. De Nederlandse internationals Marco Van der Stel en Donald Hillebregt komen de Rode Brigade versterken. Bovendien trok de club uit het Meetjesland nog een paar verrassende namen aan, met Bart Borghs als opvallendste nieuwkomer.

Bart Borghs zette dit jaar met succes de stap naar de lange afstand in de Ironman van Maastricht en wordt wellicht samen met Timothy Van Houtem één van de speerpunten van SMO-Specialized op de lange afstand en de non-drafting races. Borghs werkt momenteel met nieuwe zwemtrainer Koen De Ceuster (die eerder ook Ruben Geys onder zijn hoede had) aan zijn zwemtechniek. De Kempenaar is één van de grote favorieten voor de overwinning in de Hel van Kasterlee op 20 december.

Bij het team voor de T3 Series had SMO-Specialized al een grote Nederlandse inbreng. Bij de dames maakten Danne Boterenbrood, Jeanine Kocken, Maya Kingma al deel uit van SMO. Ook Edo van der Meer kwam bij de mannen in 2015 in actie in de T3. Daar komt nu de nieuwe Nederlandse kampioen olympische afstand bij. Van der Stel is de enige Noorderbuur die actief is in de World Triathlon Series, waarin ook Jelle Geens, Marten Van Riel en Simon De Cuyper uitkomen.

Donald Hillebregt komt uit het competitiezwemmen en werd meermaals Nederlands kampioen openwaterzwemmen. Op zijn achttiende kwam hij bij het Nationaal Topsport Centrum Triatlon in Sittard terecht en hij maakte snel progressie. Dat leverde hem dit seizoen zijn eerste top-10 plaats in een ETU European Cup op.

Van de Va Corse Fornaxx Turtles komt Nicolas Tilman over. 2015 was een overgangsjaar van de junior naar de beloftencategorie maar Tilman geldt als één van de talenten voor de toekomst. Met Karlien Claus komt een tweede jong talent naar SMO-Specialized. Zij komt over van TDW. Bij de dames krijgt ze het gezelschap van Sofie De Wulf, de poulain van Karl van Biervliet die dit jaar een paar sterke prestaties neerzette.

De transferperiode loopt nog tot 15 december en Michael Dewilde, sportief verantwoordelijke bij SMO-Specialized, kondigde alvast meer transfers aan. En hij is blij met de twee Nederlanders. “Donald en Marco zijn een absolute meerwaarde voor ons. Zij hebben de capaciteiten om vooraan uit het water te komen en kunnen dus mee de wedstrijd maken. Bovendien bezorgen ze ons team en onze sponsors ook meer internationale aandacht,” aldus Michael.

De komst van nog meer Nederlanders zal overigens niet overal op gejuich onthaald worden. Er is al wat openlijke kritiek geweest op de inzet van internationale atleten in de Belgische T3 Series. De VTDL heeft echter geen plannen om een quotum te zetten op het aantal buitenlanders. Ook in de ons omringende landen wordt er vaak beroep gedaan op buitenlandse atleten binnen de teamcompetities. De Brownlees komen bijvoorbeeld in Frankrijk, Engeland en Duitsland uit in verschillende teams. Bovendien kunnen de buitenlandse atleten onze Belgische toppers naar een hoger niveau tillen…