Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Een speciale versie van de Hel
Wie pakt zondag de winnaarstrui in de Hel? (foto: Paul Keyenberg)
Multisports

Een speciale versie van de Hel

Wie pakt zondag de winnaarstrui in de Hel? (foto: Paul Keyenberg)
Wie pakt zondag de winnaarstrui in de Hel? (foto: Paul Keyenberg)

Zondag 20 december staat de laatste topwedstrijd van het jaar al voor de 14de keer op het programma. Maar deze 14de Hel van Kasterlee kan wel eens een bijzondere editie worden. Vooral het afscheid van wereldtopper Rob Woestenborghs, die in zijn Kempen voor het allerlaatst in actie komt, zorgt voor iets meer aandacht dan normaal. Topfavoriet Seppe Odeyn heeft het voordeel van de ervaring met drie overwinningen en een derde plaats, maar Rob heeft dan weer het voordeel dat hij voor eigen volk strijdt en in de slotwedstrijd van zijn indrukwekkende carrière nog één keer voluit wil gaan.

Het gevecht tussen de twee topfavorieten zullen Rik Thijs en Bart Borghs allicht met pretoogjes vanop afstand volgen deze dagen. Niemand lijkt rekening te houden met de runner-up en de nummer 3 van vorig jaar, maar buiten de spotlights zijn wij er alvast van overtuigd dat ze beide er wel eens heel dichtbij kunnen zijn. En ze kunnen dus zonder stress naar de Hel toeleven.

Inge Roelandt

Bij de vrouwen zijn Eveline Dreesen en de Nederlandse Geke Venema opnieuw de grote favorieten, al verwachten wij alvast heel veel van Inge Roelandt bij haar debuut in de Hel. In Hawaii stond zij nog aan de kant om haar ventje Steven Hamerlinck aan te moedigen, zondag zullen de rollen omgekeerd zijn. Inge heeft bovendien een goed seizoen achter de rug, met onder andere winst in de triatlon van Bredene en een podiumplaats in de 111 van La Roche.

Wie denken jullie dat de Hel aanstaande zondag zal winnen?

[total-poll id=13451]