Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dan toch een BK OD in 2016…
Nieuws

Dan toch een BK OD in 2016…

Croes BK Izegem

Toen de BTDF op de Triathlon World de Belgische kampioenschappen voor 2016 aankondigde viel vooral op dat er nog geen plaats en datum bekend was voor het BK OD. Ondertussen heeft zich toch een organisatie gemeld om de titelstrijd te houden. Die eer is weggelegd voor EFC-ITC dat op 15 augustus de kampioenschappen houdt. Voor Izegem betekent het dat men terugkeert naar de, zoals vroeger het geval was, “drafting legal”-formule na een aantal jaar een non-drafting triatlon georganiseerd te hebben.

Het wordt voor Izegem de derde keer dat er op het gezellige en altijd drukke marktplein een kampioenschap gehouden wordt. In 2011 was er een spannende strijd tussen de twee SMO-Specialized kopmannen Peter Croes in de kopgroep en de terugkerende Simon De Cuyper vanuit de achtervolgende groep. Pieter Heemeryck werd toen derde. In 2009 verraste Axel Zeebroek snelle lopers Bart Aernouts en Kjell Verleysen. Bij de dames gingen de titels in 2011 naar Sofie Hooghe en in 2009 naar Katrien Verstuyft.