Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Arthur De Jaegher
Arthur De Jaegher had Katrien Decru zien staan in Izegem :-) (foto: Katrien Decru)
3quest

3quest: Arthur De Jaegher

Arthur De Jaegher had Katrien Decru zien staan in Izegem :-) (foto: Katrien Decru)
Arthur De Jaegher had Katrien Decru zien staan in Izegem 🙂 (foto: Katrien Decru)

Dan helpt de gedachte dat je niet de enige bent die morgenvroeg aan het zwembad zal staan of straks 2 uur in de regen gaat fietsen

1. Ben je tevreden over het seizoen 2015 (Belgisch en Europees)? Uit welke wedstrijd(en) haalde je het meeste voldoening?

[dropcap]E[/dropcap]ind 2014 kon ik met een goed gevoel terugkijken op het afgelopen seizoen. Met een 2de plaats op het BK sprint en een degelijk debuut op Europees elite niveau, was ik een gelukkige triatleet 🙂 Natuurlijk verwacht/hoop je dan om het volgende seizoen die lijn te kunnen doortrekken en de volgende stap te zetten. Dat was voor mij een selectie voor het Europees kampioenschap voor beloften. Jammer genoeg begon 2015 met een blessure aan mijn knie. Hiermee kreeg ik uiteindelijk bijna 3 maanden te kampen. Wat in februari een triatlonstage in Spanje moest worden, werd een zwemstage met de nodige frustratie.

Arthur De Jaegher

Na herhaaldelijke pogingen om een fietstraining in de Spaanse zon af te werken, moest ik al na een paar kilometer rechtsomkeer maken. De looptrainingen beperkten zich tot enkele sprintjes op de pier van Aguilas. Na vele kiné-sessies begon de pijn eindelijk te verdwijnen, zodat ik toch nog een volledig seizoen kon afwerken. Daarin waren er geen uitschieters. Ik haalde voornamelijk veel voldoening uit de races op zich. Het toeleven naar een belangrijke wedstrijd, het gevoel tijdens en na een race, daarvoor ben ik bereid om heel wat op te offeren!

Arthur De Jaegher 2

2. Hoe evalueer je als atleet het eerste seizoen T3-series? Ben je tevreden van je eigen prestaties tijdens deze wedstrijden? Wat zijn de ambities van TDL volgend seizoen? Heb je nog tips voor organisaties en/of federatie bij de verdere uitbouw van het circuit?

[dropcap]A[/dropcap]ls atleet heb ik me steeds goed kunnen uitleven op deze wedstrijden. Voor een eerste editie was die zeker geslaagd. Het circuit leefde sterk tussen de atleten en clubs. Dat merk je ook aan het recordaantal transfers dit jaar. Zelf weet ik niet goed wat de ambities van de organisatoren zijn, maar ik hoop dat ze elk jaar de T3-series naar een hoger niveau kunnen tillen. Uiteindelijk kunnen we dan misschien in België deelnemen aan wedstrijden van een internationaal niveau.

Wat TDL-Verbinnen sport betreft: wij hopen om elk jaar enkele plaatsen op te schuiven. Voor volgend seizoen hebben we alleszins ons team nog wat versterkt en de ‘goesting’ om te racen is er zeker en vast!

Arthur De Jaegher 1

3. Lange tijd heb je steeds trainingen alleen afgewerkt. Sinds een jaar train je mee met de trainingsgroep in Leuven. Tevreden van die keuze? Hoe hou je de balans optimaal tussen het team-gegeven in een individuele sport?

[dropcap]P[/dropcap]ersoonlijk had ik de eerste jaren weinig moeite om alleen te trainen. Maar om dit de rest van mijn carrière vol te houden? Neen, dat hoeft nu ook weer niet. Het eerste jaar startten de trainingen bijvoorbeeld geregeld om 7 uur ‘s ochtends, maar na een jaar durven die al eens naar de late avond verschoven te worden :-p Door dagelijks met andere atleten dezelfde trainingen af te werken, vind ik de extra motivatie die je nodig hebt op dagen dat trainen het laatste is waar je aan denkt. Dan helpt de gedachte dat je niet de enige bent die morgenvroeg aan het zwembad zal staan of straks 2 uur in de regen gaat fietsen. Het is zeker ook een meerwaarde om samen te kunnen trainen met een selectie van de Belgische top in triatlon 🙂

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Tot slot wens ik deze vragen aan mijn kersverse ploegmaat Tuur Lemmens te stellen:

  1. Tot voor kort was je nog ‘fulltime’ zwemmer. Wat zijn je mooiste herinneringen aan je zwemcarrière? Ben je van plan om nog geregeld aan zwemwedstrijden deel te nemen?
  2. Waarom heb je de stap naar triatlon gemaakt? Heb je al ervaring in de andere disciplines? Wat zijn je ambities?
  3. Vanaf dit academiejaar breng je je tijd grotendeels in Leuven door. Hoe bevalt het studentenleven je? Combinatie topsporter vs student? Trainingsgroep in Leuven?

Prettige feestdagen iedereen!