Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bientje leert zwemmen – Peaklevel Swim Academy
Column

Bientje leert zwemmen – Peaklevel Swim Academy

Peaklevel Swim Academy 3

Robin Schuermans was één van dé ontdekkingen van 2016, voor een deel op sportief vlak (vooral als er niet (te veel) gezwommen moest worden) maar ook vooral dankzij zijn literaire alter ego Bientje. Het papieren (of moeten we zeggen digitale beeldschermen) ego van Bientje is ontegensprekelijk groot en roept alleen maar extreme reacties op. Maar wij zijn absoluut fan en dus mag je hier in 2016 verder genieten van de avonturen van Bientje. En het belooft nog spannender te worden dan 2015 want wij stuurden Bientje de afgelopen weken op zwemcursus naar de Peaklevel Swimacademy. In afwachting van een serieus verslag kan je hier al lezen hoe het Bientje verging…

“In deze barre wintertijden waarin terroristen voor meer miserie zorgen dan files die gecreëerd worden door gladde wegdekken, zorgt Bientje voor dat straaltje licht in de duisternis. Er werd Bientje gevraagd om een roman te schrijven over de 10-delige lessenreeks die hij volgde in Brugge.

“Heu, wordt Bientje profvoetballer?” Hoor ik jullie al denken.

Neen, want Bientje zwemt in talent maar mijn talent om te voetballen is te vergelijken met dat van een zakje chips. En dat zakje chips dribbelt mij waarschijnlijk door de benen.
Dit is wat overdreven, ik zou uiteraard wel meekunnen in eerste klasse maar ik zou er niet boven uitsteken.

Over dat zwemmen in talent gesproken. De lessenreeks genaamd: Peaklevel Swim Academy, had de enige bedoeling om Bientje naar een snellere zwemtijd te loodsen. Er deden ook andere mensen mee, maar dat was bijzaak lolz mopie.

Iedere donderdag nam Bientje zijn leeg zakje techniek mee naar Brugge en vulde het met schroefgedraai, beengestamp, hoge ellebogen, gestrekte onderarmen, iets openstaande vingers, platte hoofden en tussen enkels geknelde pullbuoys en plankjes die niet over hun middellijn ingestoken mochten worden. Of waren het andere combinaties? Hopelijk verstaan de zwemmers onder jullie hier wel iets van, anders hebben ze mij ook maar iets wijsgemaakt lolz.

En ik moet zeggen dat mijn techniek echt wel aan de betere hand is. Misschien kan ik in 2016 zonder schaamte zeggen dat ik niet alleen duatleet ben, maar ook een beetje een stukje van een nog steeds niet zo goed maar toch al beter zwemmende triatleet lolz.

Bedankt Peaklevel, het ga je goed!

zwemmen carfl van de keere

Carl Salomez en Tom Van de Keere volgden ook de zwemlessen :-)” aldus Bientje.

De lessenreeks waarvan sprake is de Peaklevel Swim Academy, waarbij in 10 lessen hard gewerkt wordt aan de zwemtechniek, zoals je hier eerder al kon lezen. Vanaf half januari beginnen de nieuwe reeksen in Aalter, Brugge en Oudenaarde. Meer info vind je op de site van Peaklevel.

Peaklevel logo