Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jaar vol piekmomenten voor EFC-ITC
Nieuws

Jaar vol piekmomenten voor EFC-ITC

EFCITC ploegvoorstelling 2016 Griet Tanghe
Ploegvoorstelling EFC-ITC op Velofollies (foto: Griet Tanghe)

Afgelopen weekend palmde de Izegemse triatlonclub EFC-ITC het grote podium van Velofollies in om hun ploeg(en) voor 2016 aan de wereld voor te stellen. Met meer dan 250 leden blijft EFC-ITC één van de allergrootste clubs van ons land, met atleten die in verschillende disciplines uitkomen. En dus zijn er veel en verschillende doelstellingen, met daarbij een extra piekmoment voor de club: het BK triatlon over de olympische afstand op 15 augustus, op de Markt van Izegem.

Denteneer en Deldaele gaan voor titel

Charlotte Deldaele en Peter Denteneer worden in 2016 de speerpunten op de olympische afstand voor EFC-ITC. Vorig jaar zorgden ze voor individuele topprestaties binnen de T3 Series. Collectief zullen ze nog sterker omringd worden in het tweede seizoen van de nieuwe Belgische teamcompetitie, met onder andere de komst van de talentvolle Lommelse triatlete Sofie Rubbrecht. Deldaele wordt één van de topfavorieten voor het BK. “De laatste jaren lag de wedstrijd in Izegem mij inderdaad goed en kon ik telkens alleen in de aanval gaan. Nu wordt het opnieuw een stayerwedstrijd, maar ik heb mijn zinnen wel gezet op de titel. Verder zal mijn seizoen redelijk Europees getint zijn, met een aantal topwedstrijden in het ETU-circuit,” vertelt Charlotte.

Peter Denteneer en Charlotte Deldaele (foto: Griet Tanghe)
Peter Denteneer en Charlotte Deldaele (foto: Griet Tanghe)

Ook Denteneer zal Belgische wedstrijden afwisselen met internationale triatlons voor de nationale ploeg. “Ik wil graag weer een stap hogerop zetten, maar dat betekent dat ik bij voorkeur een tweetal wereldbekers moet meepikken waarin ik voldoende punten kan scoren. Dat gaat pas lukken na de Olympische Spelen, dus richt ik mij op de wereldbekers van Korea en Japan in oktober,” kijkt Peter vooruit. Tijdens het BK zijn mogelijk twee van zijn grootste concurrenten in Rio terug te vinden. “Zoals het er nu naar uitziet, maken Jelle Geens en Marten Van Riel het meeste kans op een olympische kwalificatie. Maar met een gemotiveerde Simon De Cuyper aan de start in Izegem, naast een aantal andere toppers, zal het niet makkelijk worden. Ik heb realistische ambities voor het BK-podium, maar als het kan, ga ik resoluut voor de titel.”

Hannes Cool komt terug thuis

Hannes Cool (foto: Griet Tanghe)
Hannes Cool (foto: Griet Tanghe)

De meest opvallende nieuwkomer is Hannes Cool. Na twee semi-profjaren bij XCD keert Hannes terug naar de roots. “Het voelt inderdaad als thuiskomen. EFC-ITC is niet alleen een goed omkaderde ploeg, maar er heerst ook een enorme teamspirit. En net dat laatste miste ik in de vorige jaren. Toen was ik meer op mezelf aangewezen en trok ik bijna alleen naar wedstrijden. Mijn focus ligt opnieuw op de lange afstand waar ik verder progressie wil maken.” Mogelijk krijgt hij de komende tijd wat meer ploegmaten mee richtingen die lange afstand want met Sybren Baelde, Hannes Callebaut, Witze Vanhoutte en Eduard Verstraete ligt er heel wat jong talent op de loer.

Project X met drie jeugdinternationals?

EFC-ITC Project X (foto: Griet Tanghe)
EFC-ITC Project X (foto: Griet Tanghe)

Met Arno Van Hende, Remi Demyttenaere en Stan Vandendriessche bestaat Project X uit drie talentrijke jongeren die één voor één azen op een medaille op de nationale jeugdkampioenschappen, en dan nog liefst een gouden. Maar ze kijken ook met vertrouwen uit naar de EK’s voor de jeugd, in Kalkar voor de duatleten en in Lissabon voor de triatleten. Die EK’s komen er al vroeg aan en dat betekent dat de drie jonge EFC-ITC’s al vroeg aan de bak moeten. In april staan voor hen de bijzonder belangrijke testdagen van de BTDF op het programma. Daar worden namelijk meteen de internationale selecties gemaakt voor de EK’s.