Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Winterse podia in Avion en Teuven – TRIvia 6
Marjolein Truyers wint PolarBearTrail (foto: Joris Sels)
Nieuws

Winterse podia in Avion en Teuven – TRIvia 6

Marjolein Truyers wint PolarBearTrail (foto: Joris Sels)
Marjolein Truyers wint PolarBearTrail (foto: Joris Sels)

Waar is de tijd dat we met 3athlon.be pas in maart wakker werden uit de winterslaap omdat er zeker in januari nauwelijks of geen nieuws te rapen viel? Ondertussen zijn er tal van winterse alternatieven voor de duursporters en het Ironman seizoen duurt tegenwoordig een stuk langer en lijkt ook alweer een stuk vroeger te beginnen. De vroege vogels konden vandaag de eerste tekenen van conditie testen in de 70.3 Ironman van Zuid-Afrika, dit keer zonder Belgen in de voorste gelederen. Wel veel Belgen in Teuven voor de Polarbeartrail en in Avion voor de cross triatlon.

Trautman en Swallow in Zuid-Afrika

Trautman 703 SAfrica

Wie dacht dat een wedstrijd in Zuid-Afrika rond deze tijd altijd onder een stralend heldere hemel plaats zou vinden, was er zondagochtend aan voor de moeite. De deelnemers aan de 70.3 Ironman van Buffalo City vochten hun strijd de hele dag onder een grijs wolkendek, met flink wat regen tijdens de fietsproef. Ideaal voer voor Britse toppers als Will Clarke, maar die kon na een stevige stage op Fuerteventura vorige week geen vuist maken tegen de thuisatleten en werd pas 7de.

Matt Trautman (4u01’52) won voor het tweede jaar op rij voor landgenoot Kyle Buckingham (4u09’10). Die pakte zilver in een spannende spurt met James Cunnama (4u09’11), die het volledige Zuid-Afrikaanse podium vervolledigde. Bij de vrouwen stond er geen maat op de Britse Jodie Swallow. Zij won in 4u23’28 en had meer dan een kwartier voorsprong op de Duitse Astrid Stienen (4u42’00) en thuisatlete Annah Watkinson (4u43’34).

Truyers en Clerbout op podium in Teuven

Bruno Clerbout (r) op het podium in Teuven (foto: Joris Sels)
Bruno Clerbout (r) op het podium in Teuven (foto: Joris Sels)

In Teuven, waar Vlaanderen, Wallonië en Nederland bijna samenkomen (zeker ook in het deelnemersveld), werd de Polarbeartrail gehouden doorheen de natuur van de Voerstreek. Op de 14 km vonden we ook een paar toptriatleten terug. Marjolein Truyers zette de wedstrijd bij de vrouwen naar haar hand en Bruno Clerbout werd derde bij de mannen. Het is een gunstig teken dat Bruce al zo vroeg in vorm zit en klaar lijkt voor zijn tweede (niet-professionele) comeback (zoals we hier eerder berichtten).

België boven in Frankrijk

vd buverie devoldere avion

Het werd bijna één en twee voor ons land in de cross triatlon van Avion. In het Noorden van Frankrijk leken Niki Devoldere en Hans Van Den Buverie een stevige strijd te gaan uitvechten. Van Den Buverie toonde zich de betere mountainbiker, maar Devoldere wisselde op slechts 15 seconden van zijn landgenoot. Hans haalde het in de slotrun en pakte de overwinning in Avion. Niki zag zijn tweede plaats nog uit zijn handen glippen toen één van de thuisatleten hem in de laatste 100 meter voorbij spurtte.

Home sweet home voor Sofie Goos

sfie goos jef belgische modder

Als uitsmijter wilden we u bovenstaande foto van triatlon-uberbabe La Goos niet onthouden. Iets minder glamoureus dan de zonnige foto’s van de afgelopen anderhalve week tijdens de BMC-Etixx teamstage in Lanzarote. Hier is duidelijk te zien dat ze weer thuis is. En wat doet Sofie Goos dan op een regenachtige zondag? Een trainingsritje maken met haar Jef De Batist. Die had 80 km voorzien, maar maakte de fout om Sofie te laten navigeren. En dus werden het 140 kilometers, goed voor de motivatie blijkbaar 😉