Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Lierde: “Ik heb nog een superdag in mij”
Frederik Van Lierde op Velofollies (foto: Griet Tanghe)
Nieuws

Van Lierde: “Ik heb nog een superdag in mij”

Frederik Van Lierde op Velofollies (foto: Griet Tanghe)
Frederik Van Lierde op Velofollies (foto: Griet Tanghe)

Aan het einde van de ploegvoorstelling van EFC-ITC, de Izegemse triatlonclub, kregen we tijdens Velofollies de kans om Frederik Van Lierde even kort te interviewen. We hadden het over het WK Ironman in Hawaii, over zijn plannen voor 2016 en over zijn vijf overwinningen in Izegem, waarmee hij nog altijd recordhouder is. Al lijkt de kans bijzonder klein dat de wereldkampioen Ironman van 2013 er in 2016, tijdens het BK olympische afstand op de Markt in Izegem, een zesde zege bij doet. De focus ligt namelijk op 8 oktober…

“Ik zet dit seizoen alles opnieuw op Hawaii,” legt Frederik uit. “Vorig jaar liep het mis met de bevoorradingen, wat nog maar eens bewijst dat de Ironman van Hawaii niet vanzelfsprekend is en dat op de dag van het wereldkampioenschap alles moet kloppen. Toen ik in 2013 won in Hawaii, had ik zo’n dag waarop alles volgens plan verliep en ik me de hele tijd goed voelde. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik zo’n superdag in mij heb en wil er in 2016 dan ook vol voor gaan. Als ik terugkijk naar 2015 heb ik een mooi seizoen gehad, met sterke prestaties, maar het klopt inderdaad dat de niet-triatlon buitenwereld je vooral afrekent op die ene dag in Hawaii.”

Hoe zijn seizoen er dit jaar zal uitzien, is nog onduidelijk voor Frederik. “Ik ben Ironman-ambassadeur en dat betekent dat ik samen met de Ironman-organisatie in overleg ga om te beslissen aan welke wedstrijden ik ga deelnemen. Voorlopig ligt dus alleen 8 oktober in Kona vast, maar de rest van mijn kalender zal ik de komende weken bepalen en bekendmaken.”

Ondertussen is er op 15 augustus het BK triatlon over de olympische afstand in Izegem. Pieter Heemeryck is er de laatste jaren sterk bezig om Frederik van de troon te stoten in aantal overwinningen. “Tja, records zijn er om gebroken te worden hé… en als het Pieter is, dan kan ik daar zeker mee leven. Of ik er zelf aan denk om mijn record te breken in Izegem? Die kans is heel klein. Ik laat het liever over aan de specialisten van de korte afstand. Hoe dan ook, de kwarttriatlon van Izegem is een schitterende wedstrijd waar ik altijd met veel plezier heb deelgenomen,” aldus Frederik.