Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine en Bart tegen de wereldkampioenen – TRIvia 7
Nieuws

Tine en Bart tegen de wereldkampioenen – TRIvia 7

Tine Deckers Dubai

Vrijdag 29 januari wordt een druk triatlondagje en het is nog niet eens weekend. Althans niet bij ons… Aan de andere kant van de wereld beginnen ze wel al op vrijdag aan het weekend en dus staan in Israël en Dubai de respectieve Israman en de 70.3 Dubai Ironman op het programma. Gelukkig voor ons doen in Israël slechts twee Belgen mee aan de 113, want het is niet gemakkelijk om het Hebreeuws geschrift op hun website te ontcijferen. In Dubai ook 2 Belgen, bij de profs dan… En wellicht in oktober dit jaar in Aruba nog wel meer Belgen, met een icoon als ambassadeur. Dit alles in de 7de TRIvia.

De honderdste van Wim

WTJ 100

Maar we openen vandaag met het feestje van onze zustersite 3athlon.nl. Collega Wim van den Broek is er aan zijn 100ste Wim’s Tri Journaal toe. Dag na dag wordt zijn rubriek vol korte nieuwsberichten gretig door atleten en fans gelezen. Knap van de West-Brabander om in deze komkommertijden in de duursport toch weer dagelijks nieuws op te kunnen snuffelen… Eens kijken of hem dat tijdens carnaval ook gaat lukken. Maar voor nu: happy 100th birthday voor Wim’s Tri Journaal!

Deckers en Aernouts in de 70.3 IM Dubai

Bart Aernouts BMC Etixx

Voor Tine Deckers en Bart Aernouts begint het nieuwe seizoen wel erg vroeg. Vrijdag maken ze beide deel uit van een indrukwekkend startveld in Dubai. Ze nemen het op tegen wereldkampioenen Ironman Daniela Ryf en Jan Frodeno. Voor Aernouts wordt het de eerste competitie in de nieuwe BMC-Etixx kleuren, al bekijkt hij het als een eerste test. “Ik ga er vooral mijn nieuwe wetsuit en fietshelm testen. Mijn doelen liggen later op het seizoen”, vertelde Bart aan Maarten Delvaux in Gazet van Antwerpen.

Tine Deckers houdt rekening met de stevige concurrentie: “Realistisch gezien is de hoogst mogelijke plaats de derde, maar ik ben niet de enige in die positie. Er zijn hier meerdere atletes van mijn niveau. Maar ik kijk ernaar uit. MIjn voorbereiding is goed verlopen met onder andere twee stages op Lanzarote. De afgelopen twee weken heb ik er daar stevig de pees op gelegd in functie van deze wedstrijd. Ik zie dus wel wat het wordt, maar ik heb er vertrouwen in. Het is een vlakke wedstrijd met één ronde  zwemmen, één ronde fietsen (45 km heen en weer) en drie looprondes op Jumeriah Beach.”

Wordt er wel gezwommen?

Swim course 703 Dubai

De Ironman 70.3 van Dubai komt heel vroeg in het seizoen. Voor Tine maakt de wedstrijd dan ook vooral deel uit van haar opbouw naar een topconditie in maart. “Een fietstest heeft aangetoond dat ik op elk niveau nog een 25 watt verwijderd ben van mijn beste vorm. Het lopen zit goed. Dat heeft mijn eerste plaats in de corrida van Leuven eind december al uitgewezen. Wat betreft het zwemmen weet ik nog niet echt waar ik sta. Dubai is daarvoor in principe een welgekomen testmoment. Het enige probleem is dat er vandaag en morgen enorm veel wind staat. In die mate dat het zwemmen ingekort of zelfs afgelast kan worden. Er zijn al een paar alternatieve zwemparcoursen uitgetekend omdat het origineel zeker niet kan doorgaan. Op dit moment gaan we uit van een start in de haven. Bij het fietsen zal de wind vooral een rol spelen tijdens de terugweg omdat je dan de wind vol op kop hebt. Dat het fietsgedeelte zwaarder wordt zou in mijn voordeel moeten spelen. De bedoeling is dat ik mijn tegenstand zo onder druk kan zetten,” aldus Tine.

Wat heeft Marc Herremans met Aruba?

Nederland had al een succesvolle Challenge, in september in Almere. Daar komt er in oktober nog één bij. Niet op Nederlands grondgebied, maar wel binnen het Nederlands koninkrijk. Challenge Family kondigde namelijk de gloednieuwe Challenge Aruba aan. Op 23 oktober 2016 ontvangt het paradijselijke eiland een hoop internationale triatleten. De organisatie stelde ook meteen 2 ambassadeurs aan: Tim De Boom en onze landgenoot en sportief en menselijk icoon Marc Herremans.