Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts sprint naar brons in Dubai
Nieuws

Bart Aernouts sprint naar brons in Dubai

Bart Aernouts heeft in de Ironman 70.3 van Dubai meteen zijn goede vorm laten zien. Jan Frodeno domineerde de wedstrijd van start tot finish. De Australiër Josh Amberger werd tweede. Aernouts moest er nog een sprint uitpersen tegen Terenzo Bozzone om derde te worden. Tine Deckers werd knap 6de in een sterk deelnemersveld.

CZ3_vVSWcAA6WCc.jpg-large

Omwille van stevige rukwinden werd het zwemmen ingekort tot 1,2 kilometer. Na twee rondes van 600m kwam Frodeno als eerste uit het water om daarna de leiding niet meer af te staan. Aernouts sprong als 12de op de fiets op een kleine 3 minuten achterstand op Frodeno.

De eerste 45km waren wind in de rug en Aernouts kon opschuiven naar de 8ste positie met slechts een minuut achterstand op de 5de. Na het keerpunt kregen de atleten de wind vol op kop en Bart hield zich gedeisd in een groep van 7 man. Op het einde versnelde de Belg en kwam T2 binnen in 4de positie vergezeld van de Nieuw-Zeelander Terenzo Bozzone. Door de versnelling was de voorsprong van Jaroslav Kovacic, die derde was, geslonken tot 2 minuten. Ondertussen had Frodeno zijn voorsprong opgebouwd tot 3 minuten ten opzichte van de Australiër Josh Amberger.

Jan Frodeno 703 Dubai

Aernouts en Bozzone vonden elkaar tijdens het lopen en kwamen steeds dichter bij Kovacic en het daarbijbehorende podium. Op 9km van de meet gingen ze op en over de Sloveen. Jan Frodeno liep op dat moment onbedreigd naar de winst en boekte zijn eerste zege van het seizoen. Amberger finishte tweede op een kleine 7 minuten van de Duitser. Aernouts en Bozzone konden elkaar niet lossen en moesten sprinten voor de laatste podiumplek. Onze Belg zat duidelijk nog wat frisser en kon op die manier zijn eerste podium van het seizoen binnenhalen.

Na de wedstrijd was Bart uiteraard tevreden met zijn podiumplaats: “Ik ben nog maar enkele weken terug aan het trainen en om dan meteen op het podium te staan doet deugd. Het deed wel enorm pijn, want de omstandigheden waren verre van ideaal. Tijdens het fietsen had ik het zwaar met de wind, maar kon me toch in een groepje settelen. In het begin van het lopen voelde ik me goed. Naar het einde toe moest ik wel steeds dieper en dieper tasten. Dus ik ben erg blij dat ik zo vroeg op het seizoen al meteen een podiumplaats kan binnenhalen.”

Achteraf droeg wereldkampioen Frodeno zijn zege op aan de te vroeg overleden Franse triatleet Laurent Vidal.

Ook Tine Deckers presteerde sterk in Dubai. Ze kwam als 10de uit het water, 2min45 achter leidsters Daniela Ryff en Caroline Steffen. Op de fiets kon de Belgische atlete tijd goedmaken op het leidende duo en schoof plaatsen op. Halfweg reed Deckers al in 5de positie en die plaats hield ze ook vast tot aan de wisselzone. Tijdens het lopen moest ze nog een plaatsje inleveren. Met een knappe zesde plaats is ook het seizoen van Tine Deckers met een positieve noot begonnen.