Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen opent met zege
Geert Lauryssen loopt voor Alexander Picard de koestal binnen in Etten-Leur (foto: Paul Van Dongen/pavado.nl)
Multisports

Geert Lauryssen opent met zege

Geert Lauryssen loopt voor Alexander Picard de koestal binnen in Etten-Leur (foto: Paul Van Dongen/pavado.nl)
Geert Lauryssen loopt voor Alexander Picard de koestal binnen in Etten-Leur (foto: Paul Van Dongen/pavado.nl)

De cross duatlon van Etten-Leur, vlakbij Breda en dus ook dicht bij de Belgische grens, trekt elk jaar redelijk wat Belgen aan. Zo sterk als dit jaar was de Belgische delegatie nog nooit, want aangevoerd door een super Geert Lauryssen bezetten onze landgenoten het volledige podium in de wedstrijd van Wimpie Van Haperen.

Alexander Picard  was de enige Nederlander die aanvankelijk in het spoor van de Belgen kon blijven, maar de duatleet die in de zomer tot de top in Nederland behoort, moest het tegen de technisch vaardigere Belgen afleggen in het mountainbiken.

Aan het einde van het eerste lopen moest Picard lossen en kwamen Geert Lauryssen en Wouter Wuilmus als leiders de wisselzone binnen. Tijdens het mountainbiken gingen de twee vol door, in de wetenschap dat achter hen Jan Debie en Paul Embrechts nog kwamen oprukken. Maar het gat met de koplopers kregen ze niet gedicht.

En dus kwam het aan op het laatste lopen. Daarin was Geert Lauryssen de snelste. “De vorige twee jaar kon ik hier niet starten door blessures en ziekte. Dus ben ik extra happy dat ik deze cross duatlon in Etten-Leur dan toch kon winnen,” aldus de 185-Vaillant-Sportoase atleet. Hij pakt meteen zijn eerste zege van het jaar.

Wouter Wuilmus Etten-Leur

Titelverdediger in Etten-Leur Wouter Wuilmus kon leven met zijn nederlaag. “Geert wisselde iets sneller en ik kreeg de kloof niet meer toe. Ik liep constant op 15 meter maar een sterke Geert had alles onder controle. Zo kon ik mijn titel niet verlengen maar keek ik toch terug op een mooie wedstrijd. De conditie is goed en ik ga met goede hoop richting Hofstade en Berendrecht eind februari. Eerst staat er nog een teamweekend op het programma in de Vlaamse Ardennen.”

Jan Debie werd nog derde en met Kris Vermeiren op 4 was de Belgische suprematie compleet. Alexander Picard was de eerste Nederlander op de vijfde plaats. Bij de vrouwen won Riika Vreeswijk-Kelja overtuigend voor Dieuwertje Poort.