Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bijna uitverkochte seizoensopener wordt knaller
Nieuws

Bijna uitverkochte seizoensopener wordt knaller

Herderen 2016

Over een maand is het zo ver… Op zondag 13 maart wordt in het Limburgse Herderen het zomerseizoen 2016 op gang geschoten. En die seizoensopener belooft meteen veel vuurwerk, want nooit eerder kreeg Herderen zoveel toppers aan de start. Dat Herderen ook de eerste manche is van het gloednieuwe Urban Tri Sports 3Series circuit zal er allicht veel mee te maken hebben. Eén ding is zeker: de periode van tweevoudig winnaar Johan Smolders, die zich bij de tweede editie nog een zwemtijd van 6’40 kon permitteren, is definitief voorbij. Voor 2016 hebben zich al ruim 25 atleten ingeschreven die een zwemtijd onder 6′ kunnen neerzetten. De wedstrijd is overigens niet alleen bij de toppers populair. Op dit moment zijn er nog slechts 27 van de 200 startplaatsen beschikbaar…

Bij de vrouwen is Alexandra Tondeur de opvallendste deelneemster. Alexandra The Great staat voor haar doorbraakjaar in het Ironmancircuit maar ze had eind vorig jaar al aangekondigd dat ze ondanks haar drukke kalender absoluut een gooi wil doen naar het eindklassement van de 3Series van haar hoofdsponsor Urban Tri Sports. Met Ines Van Troyen en youngsters Kiara Lenaertz en Femke Kiekens krijgt ze alvast pittige tegenstand. En het zou ons niet verbazen als er nog een paar vrouwelijke toppers zich komen melden voor 29 februari, de sluitingsdatum van de inschrijvingen.

Wie de opvolger wordt van Marco Akershoek, ligt minder voor de hand. Akershoek is opnieuw van de partij en krijgt Nederlandse versterking van Edo Van Der Meer, maar hij zal het moeten opnemen tegen een legertje sterke Belgen. Wat dacht u van Pieter Heemeryck, Timothy Van Houtem, Alexis Krug, David De Grooff, Francois Humblet, Kjel De Hertog, Lander Dircken, Tim Van Hemel, Tom Mets, Adam Lambrechts, Tim Van Hamme en Stef Verachten? Die gaan als gevestigde waarden de strijd aan met een aantal talentrijke jongeren zoals Jarne Verhaegen, Joachim Wera, Dries Matthys, Jonathan Wayaffe, Joris Basslé, Yorben Verboven, Wouter Simons en Simon Folens en dan vergeten we er nog wel een paar, vrezen we…

Inschrijven kan nog tot 29 februari en ook alle verder informatie vindt u op de site van Sportevents.