Verrassende winnaar in Zelem
Multisports

Jan Debie Tim Vijverman Zelem

In de cross duatlon van Zelem, bij Halen, was Rik Thijs dé absolute topfavoriet. Ook voor de Helleveeg is de laatste rechte lijn ingegaan in de voorbereiding op het BK cross duatlon in Retie op 13 maart. Een foutje in het mountainbiken kostte hem echter de zege in Limburg. Daardoor werd Crocodile Dundee Jan Debie de verrassende winnaar na 3,4 km lopen, 23,5 km mountainbiken en nog eens 3,4 km lopen. Debie liet de Hel van Kasterlee in 2015 aan zich voorbijgaan na zijn deelname aan de Crocodile Trophy, maar hij lijkt ook in vorm te komen richting Retie. En dus belooft het daar een extra spannende titelstrijd te gaan worden.

Jan Debie won in 1u14’26 en had 26 seconden voorsprong op Rik Thijs. Tim Vijverman werd op 1’07 derde en de heroptredende Christof Geudens pakte met een vierde plaats de overwinning bij de veteranen. Bij de dames won Claudia Claesen met ruime voorsprong op haar enige concurrente Ils Ferdinand.

Rik Thijs was ontgoocheld. “Het crossduatlon seizoen ging voor mij van start in Halen. Heel erg belangrijk is parcourskennis en daar liep of eerder gezegd fietste het serieus mis. Ik moest bij het ingaan van de tweede MTB-ronde nog een kleine lus afleggen bij de finish, maar ik vergiste me en deed het volledige loopparcours. Ik had een mooie voorsprong maar plots hing ik op plek 30. Toch maar blijven doordoen en op plek 2 gestrand. Heel jammer want winnen is niet altijd makkelijk met Odeynen en Borghskes in dezelfde wedstrijd. Nu waren ze er niet en dat betekende een uitgelezen kans om voor de winst te gaan, dus het was even zuur. Op naar volgende week in Herentals dan maar. Toch proficiat aan een sterke Jan Debie,” aldus Rik.