Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Simon Folens
3quest

3quest: Simon Folens

Simon Folens 1

Na zo’n lange winter, kijk ik echt wel uit naar de eerste wedstrijden.

1. Als nog jonge triatleet kan je alles best goed. Maar in welke discipline heb je nog het meeste werk? Wat zijn je doelen op zowel het zwemmen als het fietsen en het lopen?

[dropcap]A[/dropcap]angezien ik nog jong ben, hoop ik nog in alle disciplines flink progressie te maken, maar in het fietsen heb ik nog het meeste werk. In de T3 series kwam ik altijd mee vooraan uit het water maar dan had ik het heel zwaar op de fiets waardoor ik moest lossen in de kopgroep. Fietsen is wel iets wat normaliter snel kan opgepikt worden éénmaal ik iets ouder en sterker ben. Momenteel wordt er heel wat aandacht besteed aan mijn techniek in zowel het zwemmen als het lopen. Daarnaast doe ik ook meer stabilisatie dan vroeger, circa 2,5 u per week.

Simon Folens 2

2. Op het moment zit je nog in het secundair. Is dit tot nu toe goed te combineren met je school? Ben je van plan om verder te studeren? Weet je al wat? En ook nog in combinatie met topsport?

[dropcap]I[/dropcap]k geniet sinds september van het Bloso F-topsportstatuut, dit houdt in dat ik een aantal lesuren mag invullen met trainingen. Dit maakt de combinatie wel een stukje makkelijker. Tijdens deze uren train ik mee in de groep van Stijn Goris.

Momenteel zit ik in het 5de middelbaar wiskunde-wetenschappen, maar ik heb wel al eens  nagedacht over de mogelijke richtingen in het hoger onderwijs die mij interesseren. Wat mij vooral aanspreekt zijn wetenschap-richtingen.

Uiteraard wil ik op hoog niveau blijven trainen en nationale en internationale wedstrijden blijven doen. Daarom kan het zijn dat ik mijn hogere studies ga spreiden.

3. Wie zijn zoal je grootste concurrenten dit jaar? Ben je klaar voor het nieuwe seizoen en wat zijn je doelen voor dit jaar en komende jaren?

[dropcap]D[/dropcap]it jaar ben ik 2de jaars jeugd A. In deze reeks is de belangrijkste concurrent Jarno Cuypers. Daarnaast heb je nog veel andere talentvolle atleten, waarvan sommigen ondertussen al junior zijn.

Ik voel me klaar voor het komende seizoen, de trainingen onder begeleiding van coach Mia Dobbeni gaan vlot en ik heb voor het eerst een blessurevrije winter gehad. Na zo’n lange winter, kijk ik echt wel uit naar de eerste wedstrijden.

Simon Folens 3

Dit jaar zou ik graag eens scoren in een ETU wedstrijd en mits een mogelijke selectie wil ik aan het EK jeugd A deelnemen in Tiszaujvaros in Hongarije begin juli. Daarnaast is het BK jeugd ook een jaarlijks doel. Met het nieuwe jeugdteam Accent TRIBE (Accent TRIBE op facebook en @accenttribe op Twitter) willen we tevens mooie resultaten neerzetten in de T3 series.

Op langere termijn zou ik graag progressie blijven maken en plezier blijven hebben in de sport. En wie droomt er nu niet, als korte afstand triatleet, van de olympische spelen?!

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik heb onderstaande vragen voor Jelle Geens:

1. Hoe bevalt het je tot nu toe als nieuwe kopman van LTTD? Ga je ook meestrijden in de T3 series? Zoja, welke wedstrijden?

2. Merk je nu dat je op zo’n hoog niveau zo’n sterke prestatie’s hebt geleverd, dat je meer aandacht krijgt bij media en sponsors? En ook van de dames? 😉

3. Je bent ondertussen vrij zeker van een startplaats op de Olympics in Rio, toch het belangrijkste sportevent in de wereld. Wat zijn zoal je verwachtingen, niet alleen op sportief vlak, maar ook qua beleving?