Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Met den neus in het zand duiken”
Foto van de Week

“Met den neus in het zand duiken”

FVDW Hofstade 1

In de middeleeuwen was “Met den neus in het zand duiken” de voorloper van onze spreekwoordelijke uitdrukking “In het zand bijten”. Tijdens riddertornooien werd de strijdarena namelijk met zand bedekt en degene die van zijn paard werd gestoten, dook dus letterlijk “met den neus in het zand”. Ook vorige week in Hofstade bestond de strijdarena grotendeels uit zand en onze fotograaf Johan Tack had zich strategisch opgesteld om de gevallen ridders ter meerdere eer en glorie voor de eeuwigheid vast te leggen. Het resultaat is geen Foto Van De Week maar het Beeldverhaald Van De Week van de tuimelperte van TTL-atleet Kenneth Verdickt. Hij hield er gelukkig alleen een beschadigd ego aan over én een schitterende gelaatsuitdrukking op de laatste twee foto’s. Kenneth werd ondanks zijn valpartij toch nog knap 18de in de cross duathlon.

FVDW Hofstade 2 FVDW Hofstade 3 FVDW Hofstade 5 FVDW Hofstade 4