Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
MTB-onderdeel beslissend in Berendrecht
Multisports

MTB-onderdeel beslissend in Berendrecht

Wouter Wuilmus Berendrecht
Wuilmus wint in Berendrecht (foto: Chris Hofkens)

Het gebeurt niet zo vaak dat we Yeray Luxem in eigen land aan het werk zien, laat staan in eigen streek. Met de cross duathlon van Berendrecht stond er voor hem een bijna-thuiswedstrijd op het programma en hij liet zich dan ook opmerken vanaf de start. Tijdens het fietsen moest hij zich echter neerleggen bij het meesterschap van de mountainbike-specialisten. Wouter Wuilmus troefde Van Den Eynde en Cloostermans af en pakte twee weken voor het BK cross duatlon van Retie een deugddoende en verdiende overwinning.

In de eerste 3,2 km lopen gingen Yeray Luxem en Wouter Wuilmus er stevig tegenaan. Ze pakten meer dan een halve minuut op de eerste achtervolgers, met Frederik Sleutel, Micha Van Den Eynde, Mathias Cloostermans en de Nederlander Hendrik Venema. In het mountainbiken moest de Nederlander al snel lossen en ook voor “De Buffel” ging het te snel. Specalisten Van Den Eynde en Cloostermans reden al snel het gat dicht op Luxem en kregen ook Wuilmus te pakken. De Cycosports-atleet is al enige tijd in goede doen en zette dat in de verf door in de slotrun vlot weg te lopen van Micha en Mathias. Die zag zijn podiumplaats nog wegglippen toen Luxem hem voorbijliep naar de derde plaats. Wuilmus won in 1u21’35 en had exact een halve minuut voorsprong op Micha Van Den Eynde. Yeray Luxem werd derde in 1u23’57, Mathias Cloostermans was vierde in 1u24’14, Frederik Sleutel werd in 1u26’00 vijfde en Hendrik Venema pakte na 1u26’06 de zesde plaats.

Cis Bens Berendrecht

Bij de vrouwen haalde Silke Baumer het vlot in 1u44’39. Ze had bijna drie minuten voorsprong op Kristien Nelen. Leen Leysen werd, net als haar Yeray, derde. Op de korte afstand pakte Cis Bens, zoon van de organisator van de Run-Bike-Run van Geel-Bel Koen, zijn allereerste overwinning. Hij had meer dan een minuut voor op Wim Peers en Arno Matheyssen. Katrien Geuens haalde het daar voor Ruth Vermeiren, Lynn Halé en Nancy Sterk.

CD Berendrecht 2016