Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vandendriessche tweede in Mallorca
Duathlon

Vandendriessche tweede in Mallorca

Powerman Mallorca

Kenneth Vandendriessche heeft zaterdag de verwachtingen ingelost door achter een sterke Soren Bystrup tweede te worden in de allereerste Powerman Mallorca. De wedstrijd vond plaats in Can Picafort, bij Ferrer Hotels, mede-sponsor van het Powerman-circuit én van Kenneth zelf. De Europese kampioen is er kind aan huis, maar ondanks zijn voorkennis van het parcours moest hij zijn meerdere erkennen in de Deen Bystrup, vorig jaar nog derde op het WK in Zofingen achter onze landgenoot Seppe Odeyn.

Al in de eerste loopronde ging Kenneth in de aanval, met Yannick Cadalen. Samen met de Fransman bereikte hij na een snelle eerste run (29’32 op 10 km) de wisselzone met een minuut voorsprong op de andere favorieten.

Tijdens de 60 km fietsen kreeg hij halfweg het gezelschap van Soren Bystrup. De Deen reed in de slotronde weg van Kenneth, die het slachtoffer werd van een valpartij, en pakte een minuut voorsprong. Die marge stond Soren niet meer af en hij won in 2u32’56 de allereerste Powerman van Mallorca. 1’17 later kwam Vandendriessche als tweede over de streep. De Spanjaard Miguel Angel Fidalgo hield nog net voldoende over om wereldkampioen Le Bellec af te houden voor het brons.

Onze landgenoot Diego Van Looy werd achtste in 2u39’38. Walter Van Den Broeck van TTL werd 42ste (in 3u00’58) en Christophe Huybrechts pakte de 101ste plaats na 4u08’02.

Voor Kenneth Vandendriessche was de Powerman Mallorca geen absoluut hoofddoel, zo vertelde hij in de Krant van West-Vlaanderen. “Als Europees kampioen wou ik hier geen slecht figuur slaan, maar het was uiteraard niet meer dan een voorbereidingswedstrijd. Jammer van die schuiver in het fietsen, maar ik ben blij met het resultaat en kan spreken van een goede voorbereidingswedstrijd,” aldus Kenneth die nog een stage in Mallorca afwerkt volgens het programma van zijn nieuwe trainer Luc Van Lierde.

Powerman Mallorca vrouwen

Bij de vrouwen won de verrassende Mavi Garcia in 2u53’52. De Spaanse haalde het voor specialistes Susanne Svendsen (Denemarken) en Miriam Van Reijen (Nederland). Van Reijen volgde in de eerste 10 km lopen nog redelijk goed in het spoor van Garcia en Svendsen, maar op de fiets verloor ze terrein op de twee dames voor haar. Svendsen moest Garcia op de fiets eveneens laten gaan, maar verzilverde haar tweede plaats na 2u57’06. Van Reijen werd derde in 3u00’20.

Mallorca Powerman uitslag